Hirdetés

Buszos turnéra indul a Google terméktámogatása



|

Úgy tűnik, hogy mégsem árulnak el mindent a felhasználói statisztikák.

Hirdetés

A Google mindig is adatelemzésre épülő vállalat volt, így nem meglepő, hogy a különféle termékfejlesztések életképességét elsősorban a begyűjtött felhasználói statisztikák alapján próbálják értelmezni a vállalat illetékesei. Sajnos sok esetben ez látszólag nem bizonyult jó megoldásnak, például az elmúlt években a Google Chrome több változtatásával is sikerült látszólag alaposan felbőszíteni a felhasználókat.

Hirdetés


Részben emiatt a Google néhány terméktámogatáson dolgozó néhány munkatársa kisbuszos turnéra indul az Egyesült Államokban, az utca körülbelül 500 emberét szeretnék kifaggatni a vállalat termékeivel kapcsolatos felhasználói szokásaikról. Milyen szolgáltatások használnak, miért, mire, és hogyan. A válaszidők kisebb ajándékokat - például pólókat és kuponokat - kapnak majd az idejükért cserébe.


Az első kísérleti buszos turné március 18. és április 22. közt kerül lebonyolításra, a Google munkatársai Észak-Karolina, Dél-Karolina, Colorado, Utah, Nevada, és Kalifornia államokban kívánnak majd lecsapni a mit sem sejtő járókelőkre. Ha sikeres lesz a kezdeményezés, akkor a Google akár rendszeres jelleggel is bevezetheti az információszerzései módszert.


(Forrás: PC World | Nyitókép: bradleypjohnson)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.