Hirdetés

Chatszolgáltatást indított a Tumblr



|

Egyelőre csak meghívásos alapon lehet elérni a csevegőt.

Hirdetés

Az elsősorban fiatalok körében népszerű Tumblr blogszolgáltató bejelentette, hogy azonnali üzenetküldési szolgáltatást indított a felhasználói számára. Első körben 1500 felhasználónál aktiválták a lehetőséget, ők szabadon beinvitálhatják az ismerőseiket a programba. A chatelés általános elérhetővé válása valamikor decemberben várható, így a beépített chat használata nem sokáig marad a kiválasztottak privilégiuma.

Hirdetés


A webes felületről, továbbá az Android és iOS rendszerű Tumblr-alkalmazásokból elérhető chat egyelőre rendkívül fapados, a csoportos csevegés mellett a képek és animált GIF-ek megjelenítése is csak valamikor a nem túl távoli jövőben válik támogatottá. A chat általános elindításával párhuzamos megszűnik majd a Tumblr "Fan Mail" opciója, eddig ezen keresztül kommunikálhattak privát módon a felhasználók.


Természetesen jó kérdés, hogy a csevegő implementálásával a Yahoo tulajdonában lévő Tumblr képes lesz-e hatékonyabban felvenni a harcot a Facebookkal, mivel továbbra is eléggé eltérő profilú szolgáltatásokról van szó. A kommunikáció alapján a Tumblr vezetősége sem számol a Facebook instant megszorongatásával, inkább csak egy általános felhasználói igény kiszolgálása miatt történt a fejlesztés.


(Forrás: The Verge, PCMag)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.