Hirdetés

CityHome: szűk helyekből tágas szoba



|

Szűk helyekből is kényelmes lakást varázsol az MIT Media Lab legújabb projektje.

Hirdetés

Nem egy science fiction vázolt fel az emberiség számára egy olyan sivár jövőt, ahol a pusztuló városban az emberek egyre kisebb helyekre szorulnak vissza. Ez a gyászos jövőkép mindenképpen hasznot hozna az MIT Media Lab legújabb tervének. A CityHome egy olyan koncepció, amely a legkisebb, legegyszerűbb lakást is stílusos, helytakarékos otthonná változtatja.

Hirdetés

A CityHome egy szekrény méretű dobozba több szoba berendezését tömöríti. Kezelése egyszerű: a beépített szenzoroknak köszönhetően mindössze néhány kézmozdulattal átalakítható. Ha vendégek jönnek, a CityHome hatszemélyes nappalivá alakul. Ha aludni szeretnénk, a motorok lassan kitolják ágyunkat. Az egész berendezés nagyon könnyen használható, és sokkal tágasabbá teszi a teret, mint amilyen valójában. Ráadásként olyan alkalmazásokat is terveztek a „bútorhoz”, mellyel még jobban irányítani tudjuk birodalmunkat, például állítani tudjuk a világítást néhány lendületes kézmozdulattal.

Egyelőre a CityHome projekt csak terv, tesztelik, hogy hogyan tudna élesben működni. Kent Larson, az MIT kutatója nagy reményeket fűz a tervhez: csapatával a CityHome-ot egy valós, minőségi termékké szeretnék tenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.