Hirdetés

Csak 15 dollárba kerül az Orange Pi mini számítógép



|

Ennyi pénzért tudásra a jóval drágább modellekkel vetekedik a kütyü.

Hirdetés

Gombamód szaporodnak a rendkívül olcsó miniszámítógépek, a Raspberry Pi által kitaposott ösvényt járó eszközök gyorsan belopták magukat a hacker közönség szívébe. Nemrég újabb taggal bővült a felhozatal, a Kínából származó Orange Pi ráadásul a 15 dolláros (olyan 4200 forintos) ára ellenére kiemelkedően jó hardvereket kapott.

Hirdetés


Az Orange Pi lelkét a négymagos és 1,6 GHz-es processzorral (Cortex-A7), továbbá Mali-400MP2 grafikus chippel ellátott Allwinner H3 lapkakészlet adja, amelyet 1 GB DDR3 memóriával bolondítottak meg a mérnökök. A gyártó szerint az integrált háttértárat nélkülöző mini számítógép akár H.265 kodekkel tömörített 4K-s videókat is képes lejátszani.


Csatolófelületekből sem szenved hiányt: 3× USB 2.0, USB OTG, memóriakártya, HDMI, Ethernet, audio Jack, beépített mikrofon, kamerainterfész, infravörös, 40 tűs header (Raspberry Pi B+ kompatibilis), audio Jack. A termék képes szimultán képet küldeni a HDMI és CVBS kimeneteire.


(Forrás: Geek.com, AliExpress)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.