Hirdetés

Dr. Google formálisan is megnyitotta a praxisát



|

Ettől függetlenül a keresőcég szerint is valódi orvosokkal kell konzultálni.

Hirdetés

Veszélyes hely az internet az egészségügyi problémákkal küszködőknek, a tüneteikre való rákeresés után pár perccel minden további nélkül képesek lehetnek diagnosztizálni maguknál vagy féltucat halálos betegséget. Ez kellemetlen helyzetbe hozza a Google-t, hiszen a vállalat nem szeretné félretájékoztatni a keresőjének felhasználóit, különösen egészségügyi témákban.


Hirdetés


Jobb híján a Google mostantól legalább azt megpróbálja garantálni, hogy a felhasználókkal elsőként szembejövő információk hiteles forrásból érkeznek. A keresőmotor egyesült államokbeli kiadásában a különböző tünetekre rákeresve mostantól kártyák jelennek meg a találati oldalak tetején, amelyek az adott szimptóma wikipediás lapjáról származó információkat tartalmaznak. Az újítás valamikor a közeljövőben válik globálisan elérhetővé.



A fejlesztés ellenére a Google természetesen nem vállal felelősséget a felhasználók téves öndiagnózisaiért. A vállalat hangsúlyozza, hogy panaszok esetén szakképzett orvosokhoz kell tanácsért fordulni. A kártyákon megjelenő információk csak és kizárólag tájékoztató jellegűek, bár a keresőcég kérésére a Harvard Medical School és Mayo Clinic munkatársai ellenőrizték a leírások pontosságát.


A Google statisztikái szerint a keresések durván 1 százalékában tünetekkel kapcsolatos információkra kíváncsiak a felhasználók.


(Forrás: Engadget, Google | Nyitókép: lookcatalog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.