Hirdetés

Drágább, mint az arany: Klipsch fülhallgatók



|

A számítógépes multimédiában jártasabbak szinte biztos, hogy már találkoztak a neves cég termékeivel. Ezúttal a hordozható hangkeltés piacát célozták meg.

Hirdetés

Ritka eset az, hogy egy alapvetően hangfalakat gyártó cég a fejhallgatók piacán is nagyot robbant. A Klipsch mégis megpróbálkozik vele, és rögtön egy nagyobb piaci szegmenst próbál meg lefedni. Csúcskategóriás modelljük a rendkívül kis méretű Image, amely külsejében a cég RF sorozatú hangszóróira rímel: borítása kétszinű, fekete-vörösréz kombináció. Ez rendkívül egyedi megjelenést kölcsönöz neki, mégsem hat bazári módon.

 

image1_.jpg

 

Szükséges tartozékok

 

A csomagban természetesen számos kiegészítő is benne foglaltatik. 5 különféle szilikonos gumifeltétet kapunk, amelyek méretben és formában is eltérnek, így mindenki a hallójáratához és szívéhez legközelebb álló típust választhatja. Lévén szó fontópia fülhallgatóról, higiéniai okokból egy apró - természetesen Klipsch logóval ellátott - piszkálót is mellékelnek a csomagban. Az elmaradhatatlan repülős adapter, valamint az 5,25 mm-es jack átalakító természetesen szériatartozék. A kényelmes szállításhoz kemény bőrtokot kapunk, de egy nagyobbacska, szintén kemény neoprén táska is jár a csomaghoz, melyben iPodunkat, vagy MP4 lejátszónkat vihetjük magunkkal.

 

image2.jpg

 

A hangzás szabadsága

Egyvalamiről nem esett még szó: a hangminőségről. A Klipsch Image nevéhez méltóan meglehetősen tágas, jól irányzott sztereó hangképet ad. Hangminőségben természetesen teljesen más szintet képvisel, mint a párezer forintos versenytársak. Basszusai a cég hagyományához méltóan teltek, jól irányzottak és mindent elsöprőek - talán az igényesen hangosított koncerteken fellelhető tölcséres hangszórókéhoz lehetne hasonlítani őket. A középtartomány kissé elmosódottan és idegesen jelenik meg, nem szól igazán zeneien.

 

A magasak elképesztően tiszták és pontosak, de csillogásról nem beszélhetünk - kissé háttérbe húzódnak az elsöprő basszussal szemben. Félreértés ne essék, a hangzás valóban audiofil magasságokat közelít, még rendkívül jó jelforrással is érezni, hogy az Image több zenei információt is képes lenne megjeleníteni annál, amit a vezetéken kap - mindazonáltal az óriási felárat nem éri meg maradéktalanul. Kivéve, ha a Shure még ennél is drágább termékeihez hasonlítjuk.

 

Másik versenyzőnk a jóval alacsonyabb árkategóriában induló Custom-1, amely szintén fontópia kialakítású típus. Formája biztos tartásra és egyben kényelemre hangolt: a vezeték vastagabb, alaktartó részét behelyezés után a fülkagyló mögé kell hajlítanunk. Természetesen ehhez is megkapjuk az öt pár különféle gumidugót, a kis fülhallgató-tisztítót, valamint az kemény tokot. Rendkívül masszív darab, vezetékeit kívülről vékony PVC-háló borítja.

 

costum1.jpg

 

Hangminőség terén természetesen össze sem hasonlítható az Image sorozattal - de a Klipsh-hangzást ennyi pénzért is megkapjuk. Jóval homályosabb középtartomány, életlen, de a többi hanghoz igazodó magasak, és remek basszus jellemzi, meglepően pontos sztereó hangképpel. Gyengébb minőségű jelforrások esetében - például egy noteszgép integrált hangkártyáját használva - érezhető, hogy nem ott van a szűk keresztmetszet, egyszerűen ennyire képes a Custom-1. Ettől persze még nem rossz, sőt, egyedi kialakításának és masszív felépítésének köszönhetően kifejezetten jó partner lehet sportoláshoz, intenzív szabadtéri használathoz.

 

Értékelés: Klipsch Image

Adatok:

  • 10 grammos súly
  • Eloxált alumínium ház
  • Mellékelt tisztító, 5 féle hallójárat-feltét, bőrdoboz a tartozékoknak, neoprén táska a lejátszónak
  • Audiofil hangzás

 

Klipsch Image

Előny: Egyedi megjelenés, különleges hangzás

Hátrány: Nem mindenkinek egyformán jó, drága

Teljesítmény: 4,5/5

Szolgáltatás: 5/5

Ár/Érték: 3,5/5

 

 

Értékelés: Klipsch Custom-1

Adatok:

  • 13 grammos súly
  • Fülkagylóra alakítható tartó, puha tapintású műanyag borítás
  • Mellékelt tisztító, 5 féle hallójárat-feltét, neoprén táska a lejátszónak

 

Klipsch Custom-1

Előny: Remek felszereltség, intenzív és pontos basszusok

Hátrány: Körülményes felhelyezni, nem kifejezetten olcsó

Teljesítmény: 4/5

Szolgáltatás: 4,5/5

Ár/Érték: 4/5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.