Hirdetés

Drónnal mentenék meg a bajba került úszókat



|

A Microdrones mindennél gyorsabb segítséget nyújt egy vízben bajba került embernek.

Hirdetés

Egy vízben bajba került ember számára szinte bármi adhat némi reményt, főleg egy olyan drón, ami egy magától felfújódó eszközt dob le. Egy ilyennel a víz tetején maradhat az illető addig, amíg a segítség megérkezik. 

Hirdetés

Ez a terve a Microdronesnak és a German Lifeguard Associationnek. Amikor észrevesznek a vízben egy bajba került embert, érte küldenek valakit. Ezzel párhuzamosan egy drónt is fölé irányítanak, majd amikor a multicopter odaért, ledobja a RESTUBE-ot. 

Ez egy gyorsan, önmagától felfújódó eszköz, ami képes az embert a víz felszíne fölött tartani. 

A Microdrones szerint a vízi mentéseknél a legnagyobb problémát a pánik jelenti, és emiatt gyakran nem tudják időben kimenteni az embereket. A drónos újításnak hála azonban sokkal kevesebb halálos eset lesz a jövőben, a drónok kulcsszerepet kaphatnak a mentőakciókban. 

A videót még a nyáron vették fel, de csak jóval később tették elérhetővé. Mivel egyre több életmentő robot fejlesztésén dolgoznak, ezért várhatóan egyre több ilyesmivel találkozunk majd a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.