Hirdetés

Drónok szállítják az embereket Dubajban



|

Az Egyesült Arab Emírségek a kínai EHangtól rendelte az embereket szállító drónokat - már a nyáron szolgálatba állnak.

Hirdetés

Dubaj az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa, és idén nyáron már elmondhatják az ott lakók, hogy embert szállító dróntaxival tudnak utazni. 

Hirdetés

A kínai EHanghoz beérkezett Dubaj megrendelése, amelyben a 184-es modellre tették le a voksukat. Ez egy embert tud szállítani egy kisebb táskával, maximum 117 kilogrammig. 

Az utasok nem irányíthatják a drónokat, csupán az úti célt tudják kiválasztani. A földi irányítóközpont vezérli a járműveket, amelyek maximum 3,5 kilométeres magasságba tudnak emelkedni, 160 kilométer per órás sebességre képesek, és egy feltöltéssel 50 kilométert tudnak utazni. 

A kínai drónokat júliusban szállítják, és egy nagyobb stratégia részeként érkeznek Dubajba - a forgalom negyedét sofőr nélkülivé tennék 2030-ra. Ezzel nőhet a hatékonyság és a produktivitás, csökkenhet a dugó és a légszennyezettség. 

Ha valami meghibásodik vagy kapcsolódási probléma lép fel, a drón nem pottyan le az égből. Úgy programozták, hogy a lehető legközelebbi biztonságos területen azonnal kezdje meg a landolást. Egyelőre titok, hogy mennyi dróntaxit rendeltek, de a tesztek elkezdődtek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.