Hirdetés

E3 - A játékvilág színe-java



|

Los Angeles három napig ismét a videojáték-világ középpontja lett.

Hirdetés

0717-e3.jpg
A nagy múltra visszatekintő E3 kiállítás (mely betűszó az Electronic Entertainment Expo névből áll össze) idén kissé óvatosabb csinnadrattával, ám csöppet sem kevesebb bejelentéssel zajlott le. Ez az egyik legfontosabb játékipari esemény, melyet a kiadók előszeretettel használnak a legfontosabb játékaik vagy feljesztéseik bejelentésére.


Az idei rendezvény tehát szakított az eddigi gyakorlattal, mely szerint az E3 egy hatalmas show-köntösbe borította a kiállítást, megannyi jelmezes (és jelmeztelen) hostess-lánnyal, látni- és hallanivalóval, fényorgiával és óriási felhajtással. A tavaly bejelentett változások alapján idén valóban zártkörű, szakmai eseménnyé vált az E3, mindössze 4000 meghívottújságíróval és játékipari szakemberrel. Ami azonban valóban igazolhatta az expó létjogosultságát, az a megannyi bejelentés, nagy név, új videóanyag és előzetes: a játékipar bizony csinnadratta nélkül is virágzik.


A legfontosabb bejelentések és előzetesek között (melyeket testvérlapunk, a GameStar speciális E3 hírek képében követett végig) szerepelt a már előre 2008-as év legfontosabb játékánakkikiáltott Spore betekintő videója, melyben egy teljesen általunk alkotott faj evolúciójáért leszünk felelősek. De nagy érdeklődés övezte az akciójátékok egyik legjobban várt címének, a Gears of War 2-nek új trailerét,az emberi érzelmek és szociális lehetőségek teljes tárházát felvonultató Fable 2 előzetesét, de az FPS játékok legendás atyja, John Carmack is kellemes betekintést nyújtott új fejlesztésű játékmotorja, a Tech5 által meghajtott játékába, mely Rage címmel várható.


Persze volt "renitens" kiadó is, például a World of Warcraftot, a lassan 11 millió játékossal büszkélkedhető online szerepjátékot kiadó Blizzard, mely saját expót szervezett új játékai bemutatására. Az E3 visszhangja ennek ellenére - pont a megannyi újdonság, bejelentés és ígéret miatt - pozitív, és ezt a GameStar folyamatosan duzzadó E3-videótára is bizonyítja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.