Hirdetés

Easy 3D-re és 3D Maxra osztódik a Philips 3D TV kínálata



|

Az Easy 3D passzív, a 3D Max aktív szemüveges modellekre kerül rá.

Hirdetés

Eddig is találkozhattuk a Philips kínálatában 3D televíziókkal, köztük 3D-s szélesvásznú modellekkel is. Most elnevezés és technológia szempontjából is megosztja a gyártó kínálatát és a könnyebb készülék és tartozék azonosítást elősegítendő bevezeti az Easy 3D és 3D Max elnevezéseket.

 


Easy 3D - olcsóbb szemüveg

 

Az Easy 3D passzív 3D technológiát alkalmaz, amely kedvezőbb árú polárszemüveget igényel, egy nagyobb család esetében már nem mindegy, hogy hány huszonezer forintos aktív LCD szemüveg megvásárlásától tekinthetünk el. A passzív 3D technológia a televíziók képernyőjébe épített, soronként ellentétesen polarizáló szűrőt alkalmaz, az így előkészített fényt a szemüveglencsék szűrője átengedi vagy épp blokkolja, hogy az adott oldali szem elől elrejtse a nem neki szánt képet. Az Easy 3D készülékek is tartalmazzák a Philips Ambilight szolgáltatást, amely a képernyő tartalmának megfelelő fényt vetít a televízió köré, a mögötte lévő falra.

 

 

Az Easy 3D a 7000-es Smart LED szériában és az új Cinema 21:9 Arany Smart LED televízióban érhető el. Az Easy 3D a nézett kép látószögének minimális csökkenésében és a kép kisebb felbontásában jelent kompromisszumot

 


Nagyobb felbontás a 3D Max-szal


A 3D Max-al biztosított mindkét szem számára a teljes (Full HD) felbontású kép és ezzel a technológiával minimális szellemképet ígér a gyártó. A Philips 8000-es és 9000-es Smart LED szériái, valamint a Cinema 21:9 Platina televíziók tartoznak a 3D Max vonalba, ezeknél alaptartozék az aktív LCD szemüveg is. Az infra jelsugárzó a 2011-es televíziók esetében már beépítésre került valamennyi készülékbe.

A gyártó kiemeli ezekben a szériákban a Perfect Natural Motion képjavító jelfeldolgozást, melynek teljesítménye megduplázódott az előző generációhoz képesz. A kétmilliárd pixel/mp feldolgozási sebesség hivatott folyamatos mozgásokat biztosítani. A Szuper Felbontás technológia alkalmazása még nagyobb kontrasztot és jobb részletvisszaadást nyújt. A 3D Max lehetővé teszi a 3D mélység szabályozását, így lehetővé teszi a képernyőn megjelenő 3D kép mélységének saját elképzelések szerinti alakítását.

 

 

 

2011-ben a Philips egyes 3D televízióiban a valós idejű 2D-3D átalakítást alkalmazza. Ez hagyományos adásokhoz is képes térérzetet biztosítani.

 

Videojáték két játékossal egy tévével teljes képernyőn


Mind az Easy 3D mind a 3D Max lehetővé teszi két játékos teljes képernyős részvételét. A 2D formátumú kétjátékos játékokban általában mindkét fél a saját pályáját nézi a ketté osztott képernyőn egyik felén. A 3D technológia alkalmazásával a Philips kibővíti a 3D TV-k funkcionalitását, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a kétjátékos játékokat mindkét fél teljes képernyőn élvezhesse. A 3D szemüvegek hordásával ugyanis mindkét játékos a saját térfelét láthatja teljes képernyőn, így a két játékos azonos televízión akár egymás mellett ülve is maximális képi élmény mellett küzdhet a győzelemért. Persze a szemüveggel nem rendelkező külső szemlélők számára nem lesz túl épületes a látvány. Valószínűleg a passzív szemüvegek speciális változata szükséges ahhoz, hogy ilyen módon megosztott játéktérként használhassuk a 3D TV-t.

 

Kapcsolódó Fórum témák:

Plazmatévé vásárlási tanácsok

LCD tévé vásárlás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.