Hirdetés

Eddig soha nem látott műholdas felvételek a hidegháborúból



|

A hidegháború bő négy évtizedes ideje alatt a két nagyhatalom tonnaszám készítette egymásról a műholdas képeket. Íme néhány, a titkos dokumentumokból.

Hirdetés

A műholdak objektíveinek kutató tekintete előtt szinte semmi nem maradt titokban. A Szovjetunió és az Amerikai Egyesült Államok műholdjai repkedtek a Föld körül, folyamatosan fényképeket készítve, melyet aztán a megfelelő hivatalokban kiértékeltek.

Vegyi üzemek, tengeralattjárók, radarállomások, szovjet rakéták úgy, ahogyan a legendás HEXAGON kém műholdak látták. Ezek a szerkezetek 1971-től 1986-ig szolgáltak, és hatalmas mérettel rendelkeztek.

Átmérőjük 3 méter, hosszuk 18 méter, súlyuk 13,6 tonna, és egy-egy küldetés alatt 100 kilométernyi filmet kattogtattak el, javarészt Kína és Szovjetunió felett.

2011. szeptember 17-én bemutatták a nagyközönségnek a KH-9 jelű szerkezeteket, melyeket a Földre érkezés közben repülőgépek kaptak el, még röptükben.

Már amikor sikerült, ugyanis a legelső kapszula az óceán 5000 méteres mélyén kötött ki, de az USA onnan is felhozta, figyelemmel a felettébb fontos információira.

A képek a galériában tekinthetőek meg, melyeken látható például egy Typhoon osztályú tengeralattjáró, melyről a Vörös Októbert mintázták a Vadászat a Vörös Októberre című filmben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.