Hirdetés

Édességgel tanítják programozni a japán gyerekeket



|

Mobilalkalmazással értelmezhető utasításokat kell kirakniuk a tanulóknak.

Hirdetés

Az édességiparban utazó Glico ötletes módon próbálja programozásra tanítani a gyermekeket, és eközben persze minél több snacket értékesíteni. A japán vállalat első körben Androidra elérhetővé tett Glicode játékában egy karaktert kell eljuttatni a pálya egyik végéből a másikba, azonban a szokásos érintőkijelzős koppintgatás helyett a Pocky sütijeit használva kell leprogramozni a szükséges mozgást.


Hirdetés


Ez rendkívül egyszerűen történik. A Pocky többféle alakban érhető el, a karakter mozgásához szükséges utasítási szekvenciát a megfelelő formájú és állású sütik egymás mellé illesztésével kell kirakniuk a gyerekeknek. A végeredményt a telefon kamerájával tudják beolvastatni a mobilos alkalmazásban. Ha minden jól ment, akkor abszolválták a kihívást, jöhet a következő pálya.



(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.