Hirdetés

Egy hétvégére Debrecen lesz Európa robotfővárosa



|

Magyarország ad otthont az FLL Közép-Európai döntőjének március 19-20-án. A helyszínen mi is jelen leszünk a HelloWorld programunkkal és egy izgalmas Codie robotcsatával.

Hirdetés

Első alkalommal rendezik meg Németországon kívül, a National Instruments Virtuális Műszerezésért Alapítvány jóvoltából rögtön Magyarországon a FIRST LEGO League nemzetközi robotika verseny Közép-Európai döntőjét, ahol 7 ország legjobb fiatal robotprogramozói mérkőznek meg egymással: Németország, Svájc, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország csapatai kvalifikálták magukat. Országunkat a budapesti regionális döntőből továbbjutó a Homoktövis Általános Iskola (TövisCSAPat) és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (ReSAP) csapata fogja képviselni, reméljük minél jobb eredménnyel. Nem láttál még FLL versenyt? Lenti videónkban megnézheted, hogy miként zajlott a legutóbbi budapesti döntő.





A most hétvégén tartandó versenynek a debreceni Kölcsey Központ ad helyet, mellette a helyszínen a Science NOFiction névre keresztelt robotikai és tudományfesztivál is látogatható lesz, amely rendkívül gazdag programot kínál a mérnöki- és természettudományok, informatika iránt érdeklődő gyermekek és szülők számára.

Hamarosan Debrecenben fog összegyűlni Európa fiatal robotprogramozóinak a krémje. A helyszínen mi is kint leszünk egy menő Robotcsatával, ahol Codie robotokkal mérhetitek össze a tudásotokat. Gyertek!

Közzétette: HelloWorld – 2016. március 9.



A kétnapos esemény során a látogatók megtudhatják, hogy készülnek a legmodernebb elektronikai eszközök, kipróbálhatnak mindent, ami LEGO - az építőkockáktól a játékprogramozásig, átélhetik a virtuális valóság élményét és megismerhetik a tudomány varázslatos világát. A jó hangulatról március 20-án, vasárnap a Hungary's Got Talent tehetséges tánccsoportja, a Dirty Led Light Crew gondoskodik. A belépés 6 éven aluliaknak és diákoknak ingyenes, felnőtteknek 500 forint.



A helyszínen mi is jelen leszünk, és a HelloWorld modern oktatási programunk keretén belül Debrecenbe visszük a tavalyi PlayIT-en nagy sikert aratott Robotcsatánkat, így a helyszínre látogató gyerekek megismerkedhetnek a Codie robotottal, és akár egy éles versenyre is benevezhetnek. Mi egy igazán trükkös pályával, és egy nagy doboznyi ajándékkal készülünk, érdemes lesz ellátogatni hozzánk!


Bővebb információ: hungary.ni.com/science-no-fiction és facebook.com/events

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.