Hirdetés

Egyszerűsítette a kétlépcsős bejelentkezést a Google



|

Kódok írogatása helyett mobilos értesítéssel is engedélyezhetjük a belépést.

Hirdetés

Ha elérhető az opció, akkor az internetes jelenlétünk szempontjából kulcsfontosságú szolgáltatásokban (például e-mail fiók, felhőtárhely, netbank, közösségi hálózatok) érdemes mindenképp bekapcsolni a kétlépcsős, más néven kétfaktoros hitelesítést. Ennek megtörténte után hiába szivárog ki a felhasználói fiók jelszava, a bűnözők nem tudnak majd bejelentkezni, ugyanis nem férnek hozzá a mobilunkon futó hitelesítő alkalmazás által generált, esetleg SMS-ben kapott biztonsági kódhoz.


Hirdetés


A Google úgy döntött, hogy kényelmesebbé teszi a kétfaktoros bejelentkezést, így a felhasználóknak mostantól nem lesz kötelező beírniuk a hitelesítő alkalmazás kódját a fiókjukba való bejelentkezéskor. Helyette csak egy értesítés jelenik meg a mobiljaik kijelzőin, miszerint valaki be kíván jelentkezni a felhasználói fiókba, engedélyezik-e a hozzáférést.



Az új funkció a "Google-értesítés" (Google Prompt) névre hallgat. Androidos mobileszközökkel alapból igénybe vehető, az Apple iOS-en telepíteni kell a használatához a Google Search alkalmazást, míg Windows Phone-on sajnos egyáltalán nem érhető el. A kényelmi funkció itt kapcsolható be, a "Biztonsági értesítések beállítása" menüpont alatt.



(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.