Hirdetés

Electrose.hu: girlpowered by PC World



|

Elindult a PC World legújabb projektje, az olvasószerkesztőnk által pátyolgatott Electrose, amely az informatika világát női szemmel, lazán és fiatalosan közelíti meg.

Hirdetés

Jó ideje tervezgettük már az "Elektrozál" elindítását. A PC World egykori és mai munkatársainak már úgy másfél éve voltak konkrét ötletei egy olyan oldalról, amelyet nőnemű írók és szerkesztők készítenek - elsősorban nőknek, de persze olyan férfiaknak is, akik kíváncsiak arra, hogyan látják az IT világot ellenkező nembéli társaik.

20091015-electrose-hu-beharangozo.jpg


A szerkesztői feladatokat a mostani induláskor végül Hajdú Éva kolléganőnk kapta meg, aki eddig és ezután is a PC World helyes nyelvhasználatáért és a fogalmazási bakik elhárításáért felel. A témák között természetesen nem tisztán a számítástechnika szerepel, lévén a lányok talán mégsem egész napjukat grafikus kártyák extrém tuningjával vagy alaplapok stressz-tesztjével töltik (bár néha mégis). Fókuszba kerül náluk a mobil informatika, a szoftverek világa, és ezen belül a kifejezetten a kezdőknek szóló segítségek, tippek, használati útmutatók témaköre. Foglalkoznak még a "geek életmód" különböző aspektusaival is, lesznek érdekes kütyük, izgő-mozgó lakberendezési tárgyak, geek ruhadarabok, és érdekes, feminin oldalról megközelített IT hírek is.


A szerkesztő és a cikkírók bemutatkozását és az új oldal indítását az Electrose bemutatkozó cikke kezdte meg, innentől pedig folyamatosan frissített tartalommal vár minden érdeklődő hölgyet, lányt, asszonyt (és persze nyitott gondolkodású férfiembert) az Electrose.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.