Hirdetés

Elegük van a tűzoltóknak a drónosokból



|

Kaliforniában még a jelzavaró berendezések bevetését is megfontolják.

Hirdetés

Az elmúlt évek egyik leggyorsabban felkapott a hobbija a drónokkal való játszadozás lett, hiszen remek mulatságról van szó, ráadásul már megfizethető áron is lehet kapni egy elfogadható minőségű modellt. Sajnos egyes drónozók felelőtlenül viselkednek, Kalifornia államban pénteken egy erdőtűz oltásakor 25 percre a földre kényszerített egy vízszállító helikoptert egy drón. Ilyen esetekben ez a protokoll: ha valami a légtérben veszélyezteti a helikopter biztonságát, akkor a veszély megszűnéséig visszaküldik azt a bázisra.

Hirdetés


A munka hátráltatása nem csak anyagi kárt okoz, hanem emberéleteket is veszélybe sodorhat. Ennek köszönhetően Kalifornia állam döntéshozói most benyújtottak két törvényjavaslatot, amelyek súlyos bírságot, vagy akár börtönbüntetést is kilátásba helyeznének a felelőtlenül drónozóknak. Ezen felül a fentebb ecsetelt helyzetekben akár jelzavaró berendezésekkel is lehetetlenné tennék a drónok működtetését, bár egyelőre nem tudni, hogy ezt technikai és jogi akadályokból sikerülhet-e majd törvénybe iktatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.