Hirdetés

Elkészült a világ legkönnyebb elektromos gördeszkája



|

A Marbel könnyű, erős és testreszabható elektromos gördeszkája a városias közlekedés megkönnyítésére született.

Hirdetés

Nagy kerekek, nagy motor és óriási akkumulátorok, eddig így festettek az elektromos gördeszkák. A Marbel a Kickstarteren gyűjtött saját fejlesztésű deszkájára, a Marbel Boardra, amely a maga 4,5 kg-os súlyával jelenleg a világ legkönnyebb elektromos közlekedési eszközének számít. Annak ellenére, hogy a könnyítés az akkumulátorokat is érintette, sikerült megőrizni a jó teljesítményt. Városi használat mellett egy feltöltéssel nagyjából 14,5 kilométert tehetünk meg a Marbel Boarddal. Eredetileg rövid városi utazásra, a sétálás megkönnyítésére szánta a gyártó, de kisebb hatótáv mellett akár 30 kilométeres sebességgel is száguldhatunk vele. A töltési idő is viszonylag alacsony, csupán 90 percre kell feltenni a hálózatra.

Hirdetés

A sebesség változtatását egy maroknyi kontrollerrel végezhetjük; kezelésének egyszerűsége a gördeszkásokat is nagyon meglepte. A kart előre tolva gyorsul, ezt visszafele húzva, pedig lassul és fékez a deszka. Jobbra és balra ugyanúgy lehet irányítani, mint a hagyományos skateboardokat. 

A Marbel Board teljes egészében testre szabható, erről egy saját okostelefon alkalmazás gondoskodik, ami iOS-re és Androidra is kijött. Az applikáció segítségével a telefonunkon keresztül irányíthatjuk a gördeszkát, ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségét, a gyorsulásunkat, vagy az átlagsebességünket.

A teljesen vízálló jármű hagyományos gördeszkákhoz hasonlóan kényelmes és ergonomikus. Strapabíró anyagokból - kelvárból, szénszálból és uregán gumiból - készült, így ellenáll a keményebb használatnak is. Tömeggyártása, várhatóan 2015 februárjában kezdődik. Kezdő ára elég magas, 1200 dollár körüli lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.