Hirdetés

Elérhető lesz Magyarországon az azonnali pénzutalás



|

A hétvégén és az ünnepnapokon is működni fog a rendszer.

Hirdetés

Az Index beszámolója alapján várhatóan 2019 második felében csúcstempóra kapcsol majd a belföldi bankrendszer, a Magyar Nemzeti Bank ugyanis elfogadta a pénzintézetek közti kommunikációra használatos, következő generációs infrastruktúra tervét. Az új rendszer bevezetése után a 10 millió forint alatti belföldi utalások az elküldésük után nagyjából 5 másodperccel megjelenhetnek a kedvezményezett bankszámláján, továbbá hétvégén és ünnepnapokon is működni fog a rendszer. Éjjel-nappal, az év 365 napján száguldozhatnak majd az utalások.


Hirdetés


További érdekesség, hogy az új rendszer esetében a küldő félnek nem kell majd feltétlenül tudnia a kedvezményezett bankszámlaszámát: e-mail cím, telefonszám, továbbá adószám alapján is "feladható" lehet a pénz. Az MNB tájékoztatása szerint a villámgyors rendszer az elsőre is nyilvánvaló előnyökön túl jót tesz majd a gazdaságnak, ösztönözheti az innovációt, továbbá segíthet visszaszorítani a készpénz használatát.


(Nyitókép: Ken Teegardin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.