Hirdetés

Életeket menthet a defibrillátorral felszerelt drón



|

Egy német non-profit cég olyan oktokoptert mutatott be, amelyet defibrillátorral is felszerelhetnek. A gyors reagálású drón megmentheti az infarktusos betegek életét.

Hirdetés

Egy technológiai fejlesztésekkel foglalkozó német non-profit olyan pilóta nélküli légi járművet (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) épített, amelyet defibrillátorral is felszerelhetnek. A nyolcrotorú oktokopter egy riasztás esetén a mentőknél jóval gyorsabban érhet a helyszínre – így akár a szívrohamon átesett betegek életét is megmentheti.

Fredrich Nölle, a Definetz egyik vezetője a hallei városházán mutatta be a Deficoptert. A rendszert a nehezen megközelítő területeken vethetik be; a mentőszolgálat vagy az állampolgárok egy okostelefon-alkalmazás segítségével hívhatják a defibrillátort szállító drónokat, amelyek az automatikusan megadott GPS-koordináták segítségével találják meg a helyszínt.

Hirdetés

A tíz kilométeres hatótávolságú UAV hetven km/h-s sebességgel képes repülni, és bármilyen időjárási körülmények között bevethető. A drónt a Height Tech fejlesztette: a cég filmgyártással, megfigyeléssel és légi fotózással foglalkozó megrendelőknek is készített már hasonló járműveket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.