Hirdetés

Elképesztő szupersportautó a Mercedestől



|

A német autógyártó a Gran Turismo tizenötödik születésnapjára rakta össze lélegzetelállító tanulmányautóját.

Hirdetés

Tizenöt éves minden autós játékok ősapja, a Gran Turismo. A fejlesztő Polyphony Digital szerette volna stílusosan megünnepelni az évfordulót, ezért felkérte a világ vezető autógyártóit, készítsenek egy-egy tanulmányautót, amely bemutatja, hogyan képzelik el „a jövő sportkocsiját”.

 

Elsőként a Mercedes Benz kapta le a leplet a maga koncepciójáról. A cég a Vision Gran Turismo projekt weboldalán mutatta be merész vonalú sportkocsiját. Az AMD-divízió mérnökei tervezte autó hiper-áramvonalas kasznija, túlméretes felnijei és LED-fényben izzó hűtőrácsa igazán agresszív és futurisztikus összhatást keltenek.

Hirdetés

Kazunori Yamauchi, a Polyphony vezérigazgatója azt kérte a gyártóktól, hogy olyan kocsit tervezzenek, amely megmutatja, mit jelent a számukra a „Gran Turismo” kifejezés. A nem mindennapi versenyre rengeteg cég jelentkezett: köztük olyan autógyártók, mint az Alfa Romeo vagy a Zagato, de olyan design-orientált vállalatok is, amelyeknek – mint például a Nike Jordan brandjének – hagyományosan nem sok köze van a járműtervezéshez.

A projekt keretében elkészült koncepcióautók természetesen a játék legújabb kiadásában, a Gran Turismo 6-ban is szerepelnek majd, a felhasználók ingyenesen letölthető extraként, ajándékba kapják őket a kiadótól.

A Mercedes csodaautóját egyébként az LA Auto Show-n mutatták be, az eseményen készült képeket a NOTCOT-on nézhetitek meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.