Hirdetés

Ellopták az uTorrent fórum felhasználói adatbázisát



|

Mindenkit a jelszavának megváltoztatására kérnek az üzemeltetők.

Hirdetés

A TorrentFreak beszámolója alapján csúnya incidens történt az uTorrent (igazából "mikrotorrent") fórumán, kiszivárogtak a közel 389 ezer regisztrált felhasználó információi. Az adatlopás részletei kapcsán még sok a nyitott kérdés, de jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a fórumot nem közvetlenül törték fel, a hacker indirekt módon, egy beszállító szoftverének sebezhetőségét kihasználva érte el az adatbázist. A betörésről a meg nem nevezett beszállító maga értesítette az uTorrent fórum üzemeltetőit.


Hirdetés


A hivatalos álláspont szerint a felhasználók jobban teszik, ha a fórumba bejelentkezve minél előbb megváltoztatják a jelszavukat. Ezen felül ha más webhelyeken is használták ugyanazt a jelszót, akkor a további érintett szolgáltatásokban is erősen javasolt az azonnali jelszóváltoztatás.



A tájékoztatás szerint a jelszavakat nem sima szöveges formában tárolták az uTorrent Forum adatbázisában. Ettől függetlenül csak idő kérdése a visszafejtésük, a saltolás és hashelés csak egy kis időt nyert a felhasználók számára.


(Nyitókép: k3anan)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.