Hirdetés

Eltörölte a privát szférát a Snapchat?



|

Az ÁSZF szerint mostantól bármire jogot ad magának a szolgáltatás.

Hirdetés

A Quartz beszámolója szerint 2015. október 28-tól kezdődően alapjaiban megváltoztak a Snapchat felhasználási feltételei. A mobilokról használt fotómegosztó szolgáltatás érdekességét az adja, hogy "önmegsemmisítő" képek küldhetőek vele a címzetteknek, megnyitásuk után a fotók visszaállíthatatlanul törlődnek. Sejthetően a felhasználók jókora része erősen privát jellegű fotók küldözgetésére használja a Snapchatet, ehhez igazodott az ÁSZF is.

Hirdetés


Ennek mostantól vége, ugyanis a Snapchat új felhasználási feltételei szó szerint minden privát szférával kapcsolatos jogot elvesznek a felhasználóktól. Az ÁSZF szerint a szolgáltatással megosztott fotókat mostantól nem csak tárolhatja a vállalat, hanem örökre szóló, nemzetközi jogot ad magának és üzleti partnereinek azok bármilyen típusú felhasználására, licencelésére, sőt: végleges továbbértékesítésére.


Részben a Quartz írására válaszul a Snapchat vasárnap publikált egy blogbejegyzést, amely szerint az ÁSZF újraírása ellenére valójában semmilyen szinten sem csorbult a felhasználók privát szférája: az eddigi gyakorlattal azonos módon a fotók a lehető leghamarabb törlésre kerülnek a szerverekről, nem halmozzák fel azokat, nem osztják meg azokat senkivel. Ez szöges ellentéte az ÁSZF szövegének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.