Hirdetés

Európa védelmet garantált Edward Snowden számára



|

Az Európai Parlament szorosan, de megszavazta a politikai megnyilvánulást.

Hirdetés

A mai napon az Európai Parlament megszavazott egy határozatot, amelynek értelmében az Európai Unió tagországai nem babrálhatnak ki Edward Snowdennel, amennyiben a hírhedt szivárogtató menedékkérelmet kíván benyújtani náluk. A határozat 285 igen és 281 nem szavazatot kapott, azaz csak jókora adag szerencsével ment át a bürokrácián.

Hirdetés


A határozat szerint az Európai Unió országai kötelezően "ejtik az Edward Snowden ellen esetlegesen felhozott vagy felhozni kívánt vádakat, védelmet nyújtanak számára, továbbá megtagadják a harmadik felek számára történő kiadatását". Mindennek a jogi alapját a férfi szivárogtató státusza, továbbá az emberi jogok nemzetközi védelme érdekében végzett tevékenysége adja.


Mindez azt jelenti, hogy Edward Snowden néhány hónapon belül valamelyik EU-s országba költözhet, a férfi 2013 nyara óta Oroszország vendégszeretetét élvezi. Az Egyesült Államok részéről hírünk írásáig még senki sem kommentálta a fejleményt.


(Forrás: Wired)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.