Hirdetés

Evolveo Sportcam W8: nincs megállás



|

Kipróbáltuk a piac egyik barátságosabb árú akciókameráját.

Hirdetés

Nem az első és feltehetően nem is az utolsó Evolveo akciókamera járt nálunk, azok közül is a jelenlegi legjobb, amelybe egy halszemoptikás lencse, Panasonic 1/2.3" CMOS optikai érzékelő és 1080p felbontásban 60 fps rögzítésére képes Ambrella A7L chipset került, barátságos árcédula mellett. Kétségtelenül helytálló a gazdaságos jelző, főként ha a kategória csúcsragadozóinak árait nézzük, de vajon minőségben sikerül-e megszorongatni a nagyokat?
 

Hirdetés


A Sportcam W8 ismét egy „hagyományos”, nem hengertestű akciókamera. 2015-ben már lassan szégyenszámba menne, ha a készülék nem tudna 1920×1080p felbontást 60 képkocka / másodperccel rögzíteni; mivel természetesen még a legjobb akciókamerák képminősége sincs sehol, mondjuk egy DSLR fényképezőhöz képest (nem is céljuk ez), ezért nem is érdemes a menüben ez alá menni. Napfényben talán választhatunk alacsonyabb felbontást is (tipp: vakító hómezőn vagy tűző nyári napsütésben), de kevés fény mellett még full HD-ban is eléggé szemcsés és zajos lesz a kép. E tekintetben az Evolveo még mindig inkább gazdaságos, mint jó, de tény, hogy a fent sorolt ultra fényes esetekben képminősége a kategória királyaiét kezdi súrolni, ami egész szép teljesítmény. A 720p-s felbontás 120 fps mellett persze megfontolandó, ha utólag lassítani szeretnénk, de a 480p-s 240 fps már túl alacsony.


Az akkumulátor üzemideje rendkívül alacsony, de a csomagban kettőt is kapunk belőle; és nem elhanyagolható az Evolveótól megszokott rengeteg csat, pánt stb. sem. Azoknak lehet jó választás az Evolveo Sportcam W8, akik síelni járnak, és 70 ezer forintból akarnak full HD@60 fps-es felvételre képes kamerát venni, amelyhez ráadásul távrögzítő is jár egy Android applikáció személyében.


Névjegy

– Ár: 69 990 Ft
– Forgalmazó: Abacus Electric, s.r.o.
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 8
– Ár/érték: 8


Adatok

– 1920×1080p@60 fps
– 1280×720p@120 fps
– vízálló 60 méterig
– 2× Li-Po 1050mAh akkumulátor
– microSD-kártya, maximum 64 GB
– Android applikáció
– 60 g (akkumulátor és tok nélkül)


Előny: képminősége összehasonlítható a kategória királyaival
Hátrány: sötétben zajos a kép, gyorsan lemerül
 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.