Hirdetés

Ezek a tech-vezérek ülnek le Trumppal



|

Tim Cook, Larry Page, Sheryl Sandberg, Satya Nadella és Jeff Bezos is ott lesznek a kerekasztalbeszélgetésen - van, aki viszont Hitlerhez hasonlította a következő amerikai elnököt.

Hirdetés

Larry Page (az Alphabet ügyvezetője), Tim Cook (az Apple ügyvezetője) és Sheryl Sandberg (a Facebook működésért felelős igazgatója) egyaránt ott lesznek azon a kis létszámú kerekasztalbeszélgetésen, amely során a tech szektor legnagyobb vezérei ülnek le Donald Trumppal, Amerika következő elnökével beszélgetni. A találkozóra szerdán kerítenek sort, Manhattanben. 

Hirdetés

A jelentések szerint a Szilícium-völgy vezetői közül csak igen kevesen kaptak meghívót. A neveket nem hozták nyilvánosságra, de az újságírók nyomozása után kiderült, hogy a fenti hármason kívül ott lesz Satya Nadella (a Microsoft ügyvezetője), Chuck Robbins (a Cisco ügyvezetője), Ginni Rometty (az IBM ügyvezetője), Brian Krzanich (az Intel ügyvezetője) és Safra Catz (az Oracle ügyvezetője) is. 

Úgy tudni, hogy Jeff Bezos (Amazon) szintén jelen lesz, illetve Elon Musk (Tesla, SpaceX) is kapott meghívót. Trump múltja és viszonya nem csak az Apple-lel, az Amazonnal is viharos. 

Állítólag nehéz meggyőzni a tech-vezéreket arról, hogy elmenjenek a találkozóra - nem csak Trump korábbi ellenségessége miatt, hanem azért is, mert majdnem mindenki Hillary Clintont támogatta. Mostanra azonban nem maradt választásuk. 

A találkozóra ennek ellenére egyértelmű nemet mondott Travis Kalanick (Uber), Brian Chesky (Airbnb), Reed Hastings (Netflix), Marc Benioff (Salesforce), Stewart Butterfield (Slack) és Drew Houston (Dropbox) is. Egyikük azzal viccelődött, hogy a posta hagyta el a meghívóját - de januártól persze nem történik majd ilyen. A kockázati tőkebefektetők és vállalkozók közül a neves Marc Andreessen, Max Levchin, Mark Cuban és Reid Hoffman sem lesznek jelen. 

Jack Dorsey, a Twitter első embere nem kapott meghívót - Meg Whitman, a HP ügyvezetője pedig nem megy el, sőt: korábban Hitlerhez hasonlította Trumpot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.