Hirdetés

Ezek a világ legokosabb városai



|

A listára Szingapúr, New York, Barcelona, Oslo, London és San Francisco is felkerült.

Hirdetés

A technológiai infrastruktúrát figyelembe véve a Unacast legutóbbi Proximity.Directory jelentése Szingapúrt, New Yorkot, Barcelonát, Oslót, Londont és San Franciscót írta fel a világ legokosabb városainak a listájára. 

Hirdetés

A jelentésben olyan szenzorokat vettek figyelembe, amelyek például érzékelik, hogy áll-e autó a parkolóban - több mint 50 országban volt ehhez partnerük. 

Az okosprojektek egyre elterjedtebbek minden évben, de a fejlődés csak most kezdődött. A piac 2014 és 2016 között 3,3 milliárd dollárral hízott 12,1 milliárdra. 2050-re a világ népességének 66 százaléka él majd városokban - az arány Amerikában már most 82,3 százalék. 

A kormányok a technológiával felkészülhetnek a közbiztonság biztosítására, a forgalom optimalizálására és a turizmus javítására - valamint az adatokból is csinálhatnak pénzt. 

Szingapúr például szenzorokkal és kamerákkal elemzi a forgalmat és a tömegeket, ütemezi át a tömegközlekedést és a lámpákat. Azt is megjósolják, hogy az új épületek hogyan befolyásolják a jelerősségeket és a szeleket. Barcelona LED-es jelzőlámpákkal csökkentette a fogyasztását, szenzorokkal méri az esőt és a hőmérsékletet - a locsolórendszerekkel és a szökőkutakkal is összekötötték mindezt. New York nagysebességű hálózata 2025-től monitorozza majd a levegőminőséget, a forgalmat és az energiafelhasználást. London a parkoláson és a forgalmon segítene, az adatokat a startupok is elérik. San Franciscóban is van dinamikus parkolási rendszer, változó árszabással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.