Hirdetés

Ezek voltak 2015 leggyakoribb gyenge jelszavai



|

Kétmillió kiszivárgott jelszó alapján készült a TOP 25-ös lista.

Hirdetés

Az internetes felhasználói fiókjaink biztonságának alapját az erős és egyedi jelszavak adják, azonban a netezők jókora tábora továbbra is meglepően egyszerű kódokat használ. A sajtóban rendszeres időközönként  jelennek hasznos tippek az erős jelszavak kigondolása és biztonságos tárolása kapcsán, azonban láthatóan bőven van még munka, mire mindenkihez eljut az ige.

Hirdetés


A SplashData most publikálta a leggyakoribb gyenge jelszavak 2015-ös ranglistáját, ehhez a különféle feltört online szolgáltatásokból tavaly kiszivárgott olyan 2 millió jelszót használták fel a cég munkatársai. A TOP25-ben jó néhány notórius elem található, de tavaly például a "starwars", "princess" és "football" is felkerültek az élbolyba.


(Forrás: Engadget | Nyitókép: Juan J. Martínez)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.