Hirdetés

Ezek voltak a világon az első emojik



|

A New York-i Modern Művészetek Múzeuma kiállítja az 1999-ből származó emojicsomagot.

Hirdetés

Manapság már természetesnek vesszük az emojik jelenlétét, azonban kevesen tudják, mikor jelentek meg az első emotikonok. 

Hirdetés

Egészen pontosan 1999 volt az az év, amikor a 12 x 12 képpontos tervek megjelentek: vigyorgó arcok, szívek, jelek és szimbólumok is szerepeltek a csomagban. 

11 évvel később az emojik az Unicode szabványosításának hála egységesen és ugyanolyan formában lettek elküldhetőek, attól függetlenül, hogy mondjuk Franciaországból Amerikába lettek továbbítva, eltérő okostelefonról vagy operációs rendszerről. 

A New York-i Modern Művészetek Múzeuma most beszerezte és kiállítja az első teljes emojicsomagot, amely 176 elemből áll. Ezeket a Nippon Telegraph and Telephone ajándékozta a múzeumnak. 

A Unicode Consortium mára közel 1800 emojit tart nyilván, amelyek között borosüveg és vigyorgó széklet is van. Több ellentmondásos eset is volt az elmúlt időkben, az Apple a pisztolyt például egy világoszöld vízipisztolyra váltotta le. 

Az emojik világában nagy változás indult el az utóbbi években, ugyanis mostanra szinte mindenféle bőrszínnel elérhetőek az egyes figurák. A hivatásokat, hobbikat ábrázoló emojikból rengeteg női verzió is készült, többek között a Google igyekezetének hála. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.