Hirdetés

Ezért ültette így Trump a tech vezetőket



|

Valószínűleg alapos tervezés eredménye volt, hogy ki hová lett ültetve a kerekasztalbeszélgetés során.

Hirdetés

Mint arról beszámoltunk, a várakozások ellenére meglepően remekül sikerült Donald Trump és a tech szektor legnagyobb vezetőinek a találkozója. A kerekasztalbeszélgetés után kiemelten foglalkoztak azzal is, hogy ki hová lett ültetve, és miért. 

Hirdetés

Adam Galinsky, a Columbia Business School egyik professzora szerint az ilyen fontos találkozókon az ültetési rend mindig kiemelt kérdés és meghatározó is egyben. Nem csak fizikai, szimbolikus jelentése is van az ülésrendnek. 

Galinsky szerint az, hogy Trump az asztal közepénél ült, a kormánytalálkozókat idézi, ott bevett szokás ez - az üzleti megbeszéléseken az asztalfőnél helyezik el a legfőbb személyt. 

Ezzel bár a mellette lévők nehezebben látnak rá, a szimbolikus kapcsolatuk mélyebb lesz az illetővel. Vagyis az, hogy ugyanazon az oldalon ülnek, utal rá, hogy politikailag is egy oldalon állnak. 

Az ültetési rendnek hála a Trumpról készült képeken a legnagyobb vezetők vannak rajta, például Jeff Bezos (Amazon), Tim Cook (Apple) és Sheryl Sandberg (Facebook, működésért felelős igazgató). 

Sandberg és Catz pedig azért ültek ott ahol, hogy a Trumpról készül távolabbi képeken nők is megjelenjenek a fotókon. 

Az ugyanattól a cégtől érkezett embereket azért ültették külön (Larry Page és Eric Schmidt az Alphabetet, Satya Nadella és Brad Smith a Microsoftot képviselte), mert a gyakorlat szerint ez a stratégia segít kapcsolatokat építeni és/vagy csökkenteni a nem kívánt kommunikációt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.