Hirdetés

[Frissítve] Felháborodtak a Philips Hue felhasználói



|

Mostantól nem lehet hitelesítetlen égőkkel használni a lámparendszert.

Hirdetés

A látványos otthoni világítórendszer létrehozására kitalált Philips Hue rendszer vásárlói eddig tipikusan felettébb meg voltak elégedve a befektetésükkel, azonban a holland vállalat most sokuknál alaposan kihúzta a gyufát. A Hue irányítóközponthoz elérhetővé tett legújabb szoftverfrissítés (1.11) telepítése után a vásárlók nem képesek többé "hitelesítetlen" izzókat hozzáadni a rendszerükhöz, bár szerencsére a vezérlőhöz korábban már hozzápárosított világítótesteket nem tiltotta le automatikusan a szoftver.

Hirdetés


A magyarázat szerint a lépésre azért volt szükség, hogy a Hue világítórendszer elemei konzisztensen működjenek, azaz a vásárlóknak ne kelljen a kompatibilitási hibák elhárításával vesződniük. Természetesen a lépés alaposan felbosszantotta a nem Philips márkájú izzókkal rendelkezőket, amely teljesen érthető annak fényében, hogy nem olcsók az okosizzók.


A Philips hivatalos állásfoglalása alapján a Hue ökoszisztémája továbbra is nyitott, azonban a rivális gyártóknak jóvá kell hagyatniuk a Hue-hoz készített termékeiket a vállalat "Friends of Hue" programjában. Elméletileg a jövőben sem lesz kötelező Philips márkájú izzókat használni a rendszerben, a cég csak átmenetileg babrált ki a vásárlóival és vetélytársaival.


Frissítés: a fogyasztók haragját látva inkább meghátrált a Philips, a következő szoftverfrissítéstől újból bármilyen izzóval használható lesz a Hue.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.