Hirdetés

Felhasználói adatokat szivárogtatott a Steam

|

Véletlenszerűen ismeretlenek adatait böngészhették a felhasználók.

Hirdetés

Karácsony első napjának éjszakáján kellemetlen malőr történt a Steamen, ugyanis a kliensprogram Áruház fülét megnyitva, vagy éppen a webes felületre bejelentkezve az ügyfelek jelentős tábora látszólag ismeretlen felhasználók fiókjaiban találták magukat.

Hirdetés


A malőr aránylag könnyen észrevehető lehetett, hiszen az Áruház felülete a pórul járt felhasználónál beállított nyelven jelent meg. A rossz fiókba tévedt felhasználók megtekinthették a másik ügyfél profillapját, amelyen többek közt a korábbi vásárlások listája, a Steam Wallet egyenleg, a fizetéshez használt bankkártya utolsó számjegyei, és a telefonszám utolsó számjegyei is láthatóak voltak.


A problémát közel egy órán át tapasztalhatták a felhasználók. A Valve leállította a boltot, pár órán belül pedig helyreállt a rend. A hivatalos tájékoztatás szerint a megjelenített lapok gyorsítótárazását végző szerverek félrekonfigurálása okozta a rendellenes működést, azaz egyes "hacker" csoportok állításával ellentétben senki sem tört be a Steam rendszerébe.


A mások fiókjaiban landolt felhasználók a Valve tudomása szerint semmilyen körülmények közt sem lehettek képesek vásárlásokat végrehajtani mások fiókjain keresztül, továbbá a megjelenített fiókok adatait sem tudták módosítani. Annyi történt, hogy megtekinthették a fentebb említett információkat.


Emiatt a kiszivárgott adatokat maximum megszemélyesítésen alapuló támadásokra vagy adathalászatra lehet használni, azonban nem világos, hogy mire mehetnek a bűnözők az erősen limitált körűnek mondható információkkal. Hírünk írásáig a Valve nem közölt részleteket a szivárogtatás által potenciálisan érintett felhasználók számáról, a jelenlegi álláspont szerint az ügyfeleknek nincs teendőjük a gikszer miatt.


(Forrás: The Verge, Rock, Paper, Shotgun)

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.