Hirdetés

Feltörték a szép emberek társkeresőjét



|

A Beautiful People olyan 1,1 millió felhasználójának adatai szivárogtak ki.

Hirdetés

Az Ashley Madison után újabb társkereső oldal esett a hackerek áldozatául. A Beautiful People egy magát elit társkeresőnek aposztrofáló szolgáltatás, amely érdekessége, hogy kizárólag dekoratív megjelenésű tagjai lehetnek, a tagok szépségének fokáról az ellenkező nemű felhasználók döntenek. A szépnek bizonyult felhasználók 2010-ben olyan 5000, míg tavaly nagyjából 3000 nem elég szépnek talált sorstársukat penderítettek ki a szolgáltatásból.

Hirdetés


A mostanra megerősített információk alapján összesen 1,1 millió regisztrált felhasználói profil érintett az ügyben. Maga az adatlopás 2015 decemberében történt, egy tesztelésre használt szerverről sikerült meglovasítani az információkat. A Beautiful People tájékoztatása alapján kizárólag a 2015 júliusa előtt regisztrált tagokat érintheti az adatszivárgás, banki információk nem kerültek a bűnözők kezébe, a portálon használt jelszavak pedig nem sima szövegként voltak tárolva az adatbázisban.


A kiszivárgott információk többek közt tartalmazzák a felhasználó nevét, telefonszámát, foglalkozását, iskolázottságát, testfelépítését, kedvenc könyveit, a dohányzási és italozási szokásait. Hab a tortán, hogy a felhasználók egymásnak küldött üzeneteiből is kikerült olyan 15 millió darab.


Hírünk írásakor nem volt világos, hogy a bűnözők hol és mennyiért árulják a kiszivárgott adatbázist.


(Forrás: CNET, Forbes)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.