Hirdetés

Feltűnőbben figyelmeztet az állami kémkedésre a Google



|

Információs csík helyett egész oldalas tájékoztató lapot kapnak az érintettek.

Hirdetés

Tovább dolgozik a szolgáltatásainak biztonságosabbá tételén a Google. A vállalat olyan másfél hete bejelentette, hogy a belső online adatforgalmának immáron 77 százaléka titkosítva utazik a szerverközpontjai közt, amely jelentős előrelépésnek tekinthető a Snowden-botrány előtti 52 százalékhoz képest.

Hirdetés


A húrt tovább pengetve a cég bejelentette, hogy immáron sokkal látványosabban fogja felhívni a felhasználók figyelmét az állam hátterűnek sejtett jelszólopási, kémkedési kísérletekre. A keresőcég 2012 óta riasztja efféle esetekben a felhasználókat, azonban az eddigi információs csík helyett mostantól egy teljes oldalas tájékoztatást kapnak az ügyfelek, amelyen tájékozódhatnak a fiókjuk biztonságosabbá tételének lehetséges módjairól.


A régi információs csík


A Google szerint a felhasználók olyan 0,1 százalékát érinti az állami hátterű kémkedés, elsősorban aktivisták, újságírók, haladó szellemű politikusok fiókjaiba próbálnak betörni az efféle hackerek. A vállalat nem ad tájékoztatást a felhasználóknak arról, hogy miből feltételezi az esetükben az állami kémkedési kísérletet, ugyanis nem kíván tippeket adni a behatolóknak a riasztórendszerének működéséről.


Az új információs oldal


(Forrás: Mashable, Google, The Washington Post | Nyitókép: Mike Mozart)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.