Hirdetés

Felvásárolhatja a Tidal zenestreamelőt a Samsung



|

Eközben Jay-Z vállalata a riválisokkal is tárgyal az együttműködésről.

Hirdetés

Nem megy a Tidal zenestreamelő szekere. A Jay-Z tulajdonában álló szolgáltatás előfizetőinek száma csak 2 millió körül van, ám az igazi problémát az jelenti, hogy nem képes nőni. A Tidal eredetileg 2014 októberének végén vált elérhetővé, a zenész Project Panther nevű cége 2015 első negyedévében vásárolta fel, röviddel később pedig egy jelentős médiakampány kíséretében arculatot váltott és újraindult. Összehasonlítási alapul az iparban szintén újonc Apple Music fizetős ügyfeleinek száma mostanra bőven meghaladta a 11 milliót, míg a Spotify 20-30 millió prémium ügyféllel rendelkezik.

Hirdetés


A New York Post exkluzív értesülései szerint a Samsung remek időzítéssel a Tidal felvásárlása iránt érdeklődik. Rossz nyelvek szerint a Tidal mostanra alapvető fizetési nehézségekkel küzd, időnként a zenészeknek járó jogdíjak utalásával is csúszik. Hab a tortán, hogy a Tidal népszerűsítése érdekében pár hete Kanye West exkluzívan Jay-Z szolgáltatásában tette elérhetővé a legújabb albumát. Sajnos a Tidalre való előfizetés helyett a rajongók inkább warezolták a "korongot", a zenész állítása szerint minimum 10 millió dollár anyagi kár érte az elmaradt eladások miatt.


Ezek után nem lenne meglepő, ha Jay-Z inkább megszabadulna a havi 10 dollárért jó minőségű, míg havi 20 dollárért veszteségmentes tömörítésű zenét kínáló Tidaltől. A New York Post szerint a Samsunggal való tárgyalás közben a Spotify-jal és Google-lel is kapcsolatban áll a zenestreamelő vezetése, a kérdéses cégek ugyanis el tudnának képzelni valamiféle partneri együttműködést vagy felvásárlást.


(Forrás: New York Post, NextPowerUp | Nyitókép: Samsung)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.