Hirdetés

Felvásárolják az óriás játékkiadót?



|

A Wall Street Journalszerint az Electronic Arts felvásárlás tárgya lehet.

Hirdetés

Az egyelőre spekuláció szintjén futó cikkében (megtekintéséhez előfizetés szükséges) Martin Peers úgy véli, hogy már a piaci kapitalizóció drasztikus csökkenésének ténye (19 milliárdról néhány év alatt 7.2 milliárdra) is azt jelzi, hogy az Electronic Arts megérett arra, hogy keresztbe lenyelje egy jóval nagyobb hal. Peers szerint a pénzügyi válság ellenére is kiemelkedő tőzsdei mutatókat produkáló Disney médiabirodalom lehet a kérő.


Az EA eladási listája persze alapjában véve impozáns: A lista ugyan korántsem teljes, hiszen az olyan friss alkotások, mint a Dead Space, vagy a Command & Conquer: Red Alert 3 még nem szerepelnek rajta, de csupán idő kérdése, hogy ezeket is nyilvánosságra hozza a második legnagyobb független kiadó. Lássuk tehát, miről rántották le idáig a függönyt!

 

1104madden.jpg
 


A vásárlók pénztárcájának tartalmát a legnagyobb mértékben a Madden NFL 09-nek sikerült leapasztania, 4.5 millió példányt kapkodtak el a polcokról. A második helyen a Spore áll a maga 2 millió kópiájával, és a sporepédia 40 millió kreatúrájával és kreációjával. A harmadik helyen a Mercenaries 2 áll, de erről kicsit később, más kontextusban olvashattok. Még nem árulom el, hogy miért. Mögötte pedig az első milliót sikeresen abszolváló Warhammer Online: Age of Reckoning tanyázik. Az EA adatai szerint 1.2 millió példány talált a megjelenés óta gazdára, az aktív játékosok száma pedig 800.000-nél tart pillanatnyilag.


Az impozáns számok ellenére a szeptember végén zárult negyedév 310 millió dollár veszteséget jelentett az iparág óriásának. Ennek folyományaként mintegy 600 munkatárstól kíván a cég megválni.


A hír a GameStar oldalain folytatódik! >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.