Hirdetés

Figyelmeztethet az állami kémkedésre a Facebook



|

Ilyenkor az eszközeink törlését vagy cseréjét is ajánlja a közösségi háló.

Hirdetés

Mi a különbség az állami szervek utánunk való kémkedése, továbbá a facebookozás közt? Utóbbi esetében önszántukból adunk lehetőséget egy harmadik félnek a személyes világunk megismerésére. A világ legnagyobb közösségi portálja csendben egészen meglepő funkcionalitást vezetett be: egyértelmű figyelmeztetést küld, amennyiben a felhasználói fiókunk aktivitásai alapján úgy tűnik, mintha egy nemzetállam hírszerzése be tudna jelentkezni a nevünkben.

Hirdetés


"Fontos megjegyezni, hogy a figyelmeztetés megjelenésének nincs köze a Facebook platformjának vagy rendszereinek feltöréséhez. Ehelyett azt jelenti, hogy a felhasználói fiók olyan körülmények mellett kerülhetett veszélybe, amelyek egyértelműen a bejelentkezésre használt számítógépek vagy mobil eszközök kártevőkkel való megfertőződésére utal. Az üzenetet látó felhasználóknak ideális esetben le kell cserélniük a kérdéses eszközeiket, vagy gondoskodniuk kell a megtisztításukról" - írta Alex Stamos, a Facebook biztonsági vezetője.


Az érintett felhasználókat első körben arra kívánja rávenni a Facebook, hogy aktiválják a kétlépcsős hitelesítést, ilyenkor a közösségi portálra való bejelentkezéskor a felhasználói név és jelszó mellett egy SMS-ben kapott kódot is meg kell adniuk. Természetesen az egyéb online fiókjaik jelszavainak lecserélését is javasolja a webhely.


(Forrás: PC World | Nyitókép: Spencer E Holtaway)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.