Hirdetés

Filmajánló - Balog Tibiék ismét akcióban, filmesek Snowden nyomában



|

Mielőtt elindul a blockbuster szezon, érkezik a vásznakra jó pár fura fazon.

Hirdetés

Nemrég vihar előtti csendet emlegettünk eme rovat hasábjain. Most inkább a kitörés előtt álló vulkán hasonlattal élnénk, hiszen jövő héten berepülnek Tony Starkék, viszont ez nem jelenti azt, hogy addig nem lesz mit nézni a mozikban. 11 év után folytatódik az Argo és Ryan Reynolds is egy eddig ismeretlen, balsejtelmesebb oldaláról mutatkozik meg.

Hirdetés

Argo 2.

Az elmúlt bő 10-15 évben a valóban sikeres magyar filmek, mint a Valami Amerika, vagy az Üvegtigris már mind megkapták a maguk (megérdemelt?) folytatását, most azonban oly sok évnyi huzavona után Árpa Attila kultklasszikusát is utolérte a végzete, amelyben Balog Tibiék (Kovács Lajos) ezúttal egy felbecsülhetetlen adathordozót próbálnak ellopni egy japán szindikátusnak. Az előző részből visszatérnek a jól ismert arcok, mint Bodri (Scherer Péter), Tyson (Kiss József), Traktor (Csuja Imre) vagy a Tejesember (Oszter Sándor), az újakat pedig Kulka János erősíti. Az Argo 2 szomorú apropója, hogy ez a Pszichót játszó Bicskey Lukács egyik utolsó alakítása.

 

A hangok (The Voices)

Ryan Reynoldsra jobbára a simlis jófiú szerepkör jellemző, némi beütéssel. Na, jelen esetben ezt a beütést minimum egy ütvefúró okozhatta az egykori Van Wildernek (és a leendő Deadpoolnak). Jerry ugyanis egy magányosan éldegélő, magának való agglegény, aki beleszeret újdonsült és szépséges munkatársába, Fionába. A gond ott kezdődök, amikor kutyája és macskája is arra bíztatja, hogy ölje meg. A hangok egy kétségtelenül egyedi fekete komédia egy olyan betegségről, amivel nem sokat foglalkozik a filmes szakma, pláne nem olyan nagy nevek tálalásában, mint Reynolds, Gemma Arterton vagy Anna Kendrick.

 

Citizenfour

A Snowden botrány alkalomadtán még manapság is visszhangzik a híradásokban, a Citizenfour azonban nem csak egyszerű krónikása a lehallgatási botránynak, hanem részese is. A film rendezője, Laura Poitras 2013 januárjában már közel két éve dolgozott egy megfigyelésekről szóló dokumentumfilmen, amikor kapcsolatba lépett vele egy Citizenfour nevű személy, méghózzá kódolt üzenetek formájában. Az álnév pedig nem takart mást, mint Edward Snowden adatelemzőt, aki hajlandó volt információkat átadni a Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) lehallgatási tevékenységeiről. Ez a dokumentumfilm nem csak rendkívül izgalmas, hanem végtelenül feszült is: ahogy az amerikai hírszerzés lapjai mögé tekintünk, nem biztos, hogy ugyanúgy használjuk már e-mail vagy Facebook fiókunkat, mint azelőtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.