Hirdetés

Filmajánló: Rheese Witherspoon a vadont járja, Clint Eastwood ismét rendezett



|

A héten bemutatkozik Clint Eastwood háborús drámája, retteghetünk a fekete ruhás nőtől és egy különleges koncepciójú magyar film is a mozikba kerül. Összegeztünk a premiereket.

Hirdetés

A PC World és a megújult CineStar állandó rovatot indít, amelyben a legfontosabb aktuális filmpremiereket mutatjuk be nektek röviden, pusztán a tényekre és érdekességre szorítkozva.

Hirdetés

Ezen a héten öt alkotás mutatkozik be a hazai mozikban:

Amerikai mesterlövész (American Sniper)

Clint Eastwood ismét a kamera rendezői oldalán keresztül szemlélte a világot, illetve azon belül Chris Kyle, a profi mesterlövész életét, akiről a sokoldalú Bradley Cooper (Napos oldal, Másnaposok, Csúcshatás) főszereplésével forgatott egy több mint kétórás drámát a háború borzalmairól Amerikai mesterlövész címmel. Morális kérdések röpködnek egész idő alatt, akárcsak a golyók: Kyle hős volt vagy éppen tömeggyilkos? Diadal, amit véghezvitt vagy mészárlás? A stáblistáig elválik.

A fekete ruhás nő 2. – A halál angyala (The Woman in Black 2: Angel of Death)

Susan Hill vérfagyasztó regényéből 2012-ben készített adaptációt A barlang 2 írója, akkor Harry Potter megtestesítője, Daniel Redcliffe életéért izgulhattunk egy fekete ruhás nő által kísértett házban, azonban most itt a negyven évvel később játszódó folytatás, amelyben valószínűleg nyolc gyerek és két tanítónő jut a horrorfilmek áldozatainak sorsára, válogatott halálnemekben. A fekete ruhás nő nem válogat, viszont a frászt hozza mindenkire, aki vevő erre a műfajra.

Kéjlak (The Loft)

Öt férfi (többek között Karl Urban, James Marsden és Wentworth Miller), akiknek megvan mindenük, azonban a gondtalan élet ellenére – vagy talán éppen azért - közösen kibérelnek egy csajozós lakást, ahová szeretőiket hordják fel, ám egyik reggel egyikőjük egy halott lányt talál a titokban tartott kéjlakban. Természetesen azonnal megindul a nyomozós, elvégre bárki felnyomhatta őket vagy talán éppen valamelyikük felesége elégelte meg a kicsapongást. Ki tudja? Hát minden néző, aki jegyet vált a 2008-as belga thriller hollywoodi feldolgozására.

Vadon (Wild)

Sok manapság a megtörtént esetekről szóló bestsellereken alapuló adaptáció, de csúnya lenne elkövetni azt a hibát, hogy az Oscar-díjas Mielőtt meghaltam rendezőjének (Jean-Marc Vallée) új filmjét csak egy újabb életrajzi drámának soroljuk be, ugyanis Rheese Witherspoon élete legmeggyőzőbb alakítását nyújtja. A legtöbbször limonádékban felbukkanó szöszi ezúttal egy Cheryl nevű fiatal nőként gyalogol több mint 1500 kilométert az Egyesült Államok nyugati partvonalán, hogy maga mögött tudja a gondokat.

Liza, a rókatündér (Liza, the Fox-Fairy)

Ha voltál mostanában moziban, nyilván találkoztál már egy új magyar film promóciójával, amely a Magyar Filmalap támogatásának köszönhetően készített el az elsőfilmes Ujj Mészáros Károly: ez a Liza, a rókatündér. Az abszurd romantikus komédiát meglepő módon a japán beütés jellemzi, hiszen főhősnője (Balsai Mónika), egy szerény ápolónő, aki rádöbben, hogy azért halnak meg körülötte a hozzá közel kerülő férfiak, mert egy elátkozott rókatündér. Első hallásra bizarrnak hathat a koncepció, de a trailer világossá teszi, hogy egy egyedi és szellemes projekttel van dolgunk, amely figyelmet követel magának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.