Hirdetés

Filmesek is rákaptak a 3D nyomtatásra



|

Ötvözi a LAIKA stúdió a kézműves módszereket a legmodernebb 3D technológiákkal a ParaNorman-ben.

Hirdetés

Már lassan hozzászoktunk, hogy a legtöbb animációs film szinte teljes egészében számítógépes technológiával készül, gépen tervezik meg a modelleket, ott színezik, mozgatják őket és szuperszámítógépek képezik le a végterméket is. A régi, kockázásos (stop motion) technológiával készült animációs báb- és gyurmafilmek báját igyekszik visszacsempészni a filmvilágba a LAIKA stúdió egy 3D printerrel.

 

 

Az élethűbb megjelenés kedvéért a LAIKA stúdió legújabb filmjében, a ParaNormanban a 62 szereplő animálásához összesen 31 000 egyedi arckifejezés mozzanatot nyomtattak ki 3D-ben. A filmben a számítógéppel leképezett (rendetelt) helyszíneket és jeleneteket kombinálják a 3D modellekről készült felvételekkel, hogy finomabb hatást érhessenek el. A 3D modellnyomtatáshoz a 3D Systems cég ZPrinter 650-es szolgál eszközül, mely az első színes 3D printer, melyet stop motion animációs film készítéséhez használnak fel.

 

 

Hogy mennyivel teszi élethűbbé, finomabbá vagy éppen plasztikusabbá a 3D printerrel készült arckifejezések használata, azt augusztus 17-én tudhatja meg a nagyközönség – legalábbis a tengerentúlon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.