Hirdetés

Föld alatti bunkerekbe menekülnek a Szilícium-völgy milliárdosai



|

Így élnék túl azt a népfelkelést, amire azután számítanak, hogy az AI elveszi az emberek munkáját, és minden eddiginél nagyobb lesz az egyenlőtlenség.

Hirdetés

A Szilícium-völgy legtehetősebb emberei érdekes hobbit űznek: a világvégére készülnek. Evan Osnos beszámolója a New Yorkerben rávilágított, hogyan élnék túl a tech milliárdosok a nehéz időket. 

Hirdetés

Reid Hoffman, a LinkedIn társalapítója szerint a hobbiból mozgalom lett - a követői pedig azért vágtak bele, mert attól tartanak, hogy a mesterséges intelligencia egy napon olyan sok állást vesz el az emberektől, hogy az automatizációra válaszul a nép felkel azok ellen, akik a technológia mögött állnak. 

Az AI és az automatizáció hatásai miatt még Barack Obama is aggódik. 

Steve Huffman (Reddit), Sam Altman (Y Combinator) és Peter Thiel egyaránt a mozgalom követői, de Hoffman szerint a tech milliárdosok több mint felének van olyan helye, ahová megszökhet, ha mindennek vége. 

Miközben sokan elfutnának és elbújnának, csak, hogy túléljék a lehetséges jövőt, amelyben a társadalmi káosz és az extrém egyenlőtlenség ellenük fordul, addig más nézőpontok is akadnak. 

Max Levchin, a PayPal társalapítója például nem szereti ezt a hozzáállást a Szilícium-völgyben. Szerinte a gazdagok ott úgy vélik, hogy ők mind mások fölött álló óriások, akik a lapokat osztják, és még a saját hibájuk esetén is meg kell őket kímélni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.