Hirdetés

Futni hagyja a Tor leleplezett pedofiljait az FBI?



|

Az ügynökség nem hajlandó kiereszteni a karmaiból a hackeléshez használt módszert.

Hirdetés

Nagyjából két évvel ezelőtt az FBI meglepetésszerűen lecsapott a Tor-hálózaton bujkáló pedofilokra: átvette az irányítást a gyermekpornográfia megosztására létrehozott fontosabb oldalak felett, ráadásul az üzemeltetők leleplezése mellett valamiféle sérülékenységet kihasználva állítólag több ezer látogató IP-címét is begyűjtötte.

Hirdetés


Nagyjából két héttel ezelőtt beszámoltunk a hírről, hogy a vádlottak ügyvédei elérték a bíróságon a kihasznált sérülékenység nyilvánosságra hozatalát. A Mozilla erre a bírósághoz fordult, ugyanis fennáll az esélye, hogy a pedofilok IP-címeit a Firefox valamiféle ebezhetőségének kihasználásával szerezte meg az FBI. Az alapítvány munkatársai a technikai dokumentáció publikussá válása előtt szerették volna foltozni az esetleges sérülékenységet.


Most megdöbbentő fordulatot vett az ügy: az FBI egész egyszerűen megtagadta a sérülékenységgel kapcsolatos információk átadását, mert az túlságosan értékes az ügynökség számára. A bíró nem hagyta zsarolni magát, és kivágta az FBI által a hackelés során gyűjtött összes bizonyítékot. A döntés ellen az FBI fellebbezhet, azonban ha sikertelen lesz az apelláció, akkor a webhelyek látogató megúszták a felelősségre vonást.


(Forrás: Tom's Hardware | Nyitókép: zaimoku_woodpile)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.