Hirdetés

Gigapixeles fotók a Nemzeti Galéria festményeiről



|

Műkedvelőknek és tanulóknak szól a Nemzeti Galéria és a 360world közös munkája: összesen 18 híres festmény tekinthető meg ingyenesen gigapixeles felbontásban.

Hirdetés

"Felejtheteletlen utazásra hívunk! Merülj el a részletek és azok jelentéseinek világában! Tudj meg többet a művészekről, műveik születéséről és az egyes szereplőkről, a festményeken lévő növényekről, tárgyakról. az alkotók életéről. Keresd meg, vajon mit jelent a pünkösdi rózsa MS mester táblaképén, mit szimbolizál a kék szín Paizs Goebel Jenő festményén, miből következtethetünk arra, hogy az úgynevezett Fonó Mária című képet megcsonkították és találd meg Benczúr festményén Savoyai Jenő alakját!" - ez a felhívás várja a Zooooom in gyűjtemény látogatóit, a Nemzeti Galéria és a 360world ugyanis digitális formában is elhozta nekünk 18 festmény soha nem látott közelségét, részletességét.

Az európai uniós forrásból készült projekt nem csak magukkal a festményekkel foglakozik, négy műtárgyról egy interaktív alkalmazás érdekes részleteket, fontos tudnivalókat mutat be a látogatónak. A Zooooom in gyűjtemény és az alkalmazás segítségével akár otthonról is tanulmányozhatjuk a magyar művészet remekműveit, ezen felül az oktatásban is kiemelkedő szerepet tölthet be, hiszen segítségével akár az osztályterembe is beköltözhet a múzeum.

Az alkalmazás a TÁMOP-3.2.11/10-1/KMR-2010-0015 pályázat keretében készült el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.