Hirdetés

Gyönyörű és árnyalt: Sharp LC-39LE750V okostévé teszt



|

Megjelenésre és képminőségre sem lehet panaszunk a méteres képátlójú okostévére, az áron és egyes szolgáltatásokon viszont még lehetne javítani.

Hirdetés

Igen csinos, vékony káva jár a Sharp viszonylag kis méretű, 39 hüvelykes paneljéhez, mely így optikailag a vártnál nagyobbnak hat, persze a lényeg, hogy közel egy méteres Full HD képet biztosít.

Sharp LC-39LE750V
Sharp LC-39LE750V
 
Sharp LC-39LE750V
Sharp LC-39LE750V

 

A hátoldalon és oldalt úgy helyeztek el minden csatlakozót, hogy ha kell, falra szerelt állapotban is hozzáférhetők, kábelezhetők legyenek. Minden szükséges be- és kimenet megtalálható itt, beleértve a dekóder modult fogadó CI+-t a fizetős adásokhoz. A tuner PAL/SECAM/NTSC analóg normák mellett a kábeles és földfelszíni digitális sugárzást képes fogni, a műholdast nem.

sharp
sharp

A panel a szokásosnál érezhetően nagyobb kontrasztot nyújt, az alapbeállításokkal kissé szürke hátteret így szépen vissza lehet venni szinte feketéig. Az edge-LED megvilágítás általában kívánnivalókat hagy maga után egyenletesség szempontjából, de a Sharp erre úgy látszik nagyon ügyel, e tekintetben a lehetőségekhez képest a jobbak közé sorolható a panel. Ugyan nem extra színmélységű és nincs negyedik, sárga alpixel sem a szokásos R,G és B komponensek mellett, de igen kiforrott színvezérléssel dolgozik, nagyon szépen visszaadja az árnyalatok gazdagságát és még gyári beállításokkal sem extrém rikítóak a színek (persze giccs-igény függvényében azért kihúzhatók, ha valaki erre utazik). Dinamikus beállítással is legfeljebb a fényerő és kontraszt válik zavaró erejűvé, ezért ezt a módot javasolt csak erősen megvilágított környezetben bevetni. Ezen a téren nagy pluszt jelent a matt képfelület is.

A tévé 3D-képes, az opcionális, tizenötezer forint körüli áron kapható, USB-n újratölthető AN3DG20B jelű aktív képzáras szemüveggel, azaz mindkét szem Full HD képet kap sztereoszkopikus módban is. A képpontok elég gyorsak, mivel a névlegesen 200 Hz-es aktív mozgásjavítás valóban szépít pásztázásokon, mozgásokon, szembeötlően jobbak az LC-39LE750V mozgásai, mint más, olcsóbb készülékeknél azt megszokhattuk. A Sharp mindig erős volt takarékosságból, így van ez ezzel a modellel is, mely szabványos mérés mellett 45 wattot vesz fel, az ECO mód és az automatikus kikapcsolás révén pedig a gyakorlatban is igen hatékonyan gazdálkodik.

Számos extra áll rendelkezésre, leghasznosabb talán a mellékelt Wi-Fi adapter – persze ez elfoglal egy USB csatlakozót. Automatikus internetes frissítés után próbáltuk ki a médialejátszót, mely AVI, WMV, MKV, MOV és MP4 kompatibilis, de ezen belül kissé válogatós, koránt sem mindent játszott le és sok állomány esetében az első 4-5 másodperc hangot egyszerűen lenyelte. Feliratot elvileg válthatunk, de nem sikerült sem külső SRT-t sem beágyazott szövegezést kicsikarni a készülékből. A videolejátszó részt közepesre, a képlejátszót viszont katasztrofálisra kell értékeljük, helyi hálózaton használhatatlannak bizonyult. Mintegy vigaszként van lehetőség USB-rögzítésre digitális forrásokból.

sharp menü
sharp menü

Nagyon csinos távirányítót és menüt kapunk a készülékhez és látszik, hogy a gyártó próbált egy új megközelítéssel dolgozó, négyirányú navigációval, funkciótérképpel és magyarázattal kombinált új dolgot létrehozni, ami alapvetően dicséretes. Ugyanakkor a lassú animációk és az igen szokatlan gomb- és menüelrendezés miatt az első napokban legalábbis biztosan nagyon idegesítő, olyan, mintha egy megrögzött Windows felhasználót Apple OS X-re próbálnának átszoktatni. A régi Sharp menük nekünk jobban tetszettek.

Sokat javult viszont néhány év alatt a gyártó okostévé platformja. A Net+ csinos, számos alkalmazást tartogat és alapvetően működik is, a YouTube app pedig támogatja a tetszőleges böngészős okostelefonnal való párosítást. Ugyanakkor nagyon sokszor indokolatlanul megváratja az embert egy netes videó elindítása és nem működik minden teljesen üzembiztosan, még nem egészen kiforrott a rendszer. Magyar alkalmazások egyelőre nincsenek. Reméljük a következő években tovább fejlődik a Net+.

sharp net+
sharp net+
 
sharp net+
sharp net+
 
sharp net+
sharp net+
 
sharp net+
sharp net+

Összességében egy kivételesen precíz, információgazdag képet adó készülék a Sharp 39 hüvelykes tévéje, akciójelenetekhez és sportközvetítésekhez is kiváló, aki szép színekre, jó kontrasztra és energiatakarékosságra utazik, az jó, ha elgondolkodik a beszerzésén. Hátránya néhány kiforratlan extra és az, hogy a kicsivel méter alatti képátlót bizony ebben az esetben elég drágán mérik no és 3D szemüveget sem csomagoltak mellé.


Adatok:

– 39” 3D Full HD LED LCD, 200 Hz Active Motion, 4×HDMI/komponens/kompozit/Scart/VGA bemenetek, digitális hang kimenet, fejhallgató aljzat, Ethernet, Wi-Fi (stick mellékelve), Net+ okostévé platform

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.