Hirdetés

Hamarabb halsz meg egy szelfitől, mint egy cápától



|

Ezt az állítást statisztikai adatok is igazolják.

Hirdetés

Amikor egy 66 éves japán turista meghalt, mert szelfizés közben leesett a lépcsőről, ezzel az extrém esettel 12-re emelte a szelfizésben elhunytak számát 2015-ben. 

Hirdetés

Összehasonlításképp arról is van statisztika, hogy cápatámadásban 8 ember halt meg ebben az évben. Mindez nem vicc. 

Sajnos azt kell mondani, hogy valós és nagy veszély, amikor valaki egy jó kép miatt a valóság helyett a telefon képernyőjére mered. 

Az idei szelfis halálesetekből 4 a mostanihoz hasonló volt, vagyis leesett az illető fotózás közben valahonnan. 

A másik gyakori veszélyt a vonatok és a hozzájuk kapcsolódó eszközök jelentik (vezetékek, stb.). 

Sajnos a turisták egyre nagyobb arányban próbálnak emlékezetes képeket készíteni, és néha túl messzire mennek. Gyakran medvékkel, bikákkal, kígyókkal néznek farkasszemet, és nem véletlen az sem, hogy egyre több helyen tiltják be a szelfis botokat. 

Hozzá kell tenni, hogy a nem halálos, de súlyosan életveszélyes esetek száma sokkal magasabb lehet. Elég csak arra a korábbi esetre gondolni, amikor két orosz lány tartálykocsik tetején akart szelfizni, de túl közel mentek egy működő vezetékhez. A közelben lévő pályamunkás úgy írta le az esetet, mintha a lányok felrobbantak volna - nem csak, hogy a földre repültek le, de leégett a hajuk, és a testük 70 százaléka. 

Nem árt vigyázni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.