Hirdetés

Hamarosan tolakodóbban követ majd a Facebook



|

A vállalat tudni akarja, hogy történt-e vásárlás a reklámok megjelenítése után.

Hirdetés

Az elkövetkező hónapokban újabb statisztikákat kapnak a Facebook hirdetői. Mark Zuckerberg cége megpróbálja megoldani a hirdetőipar mindenkori legnagyobb problémáját, azaz kideríteni, hogy a megjelenített hirdetések mekkora része eredményezett boltlátogatást. Az üzletek meglátogatása persze még nem jelenti azt, hogy konkrétan vásároltak is ott a felhasználók, ám jobb híján ez az adat is több a semminél.


Hirdetés


A fejlesztés keretében a vállalat nem csak a megjelenített hirdetések körét fogja felhasználónként számon tartani, de a mobileszközeik helymeghatározási funkciójával azt is megpróbálja kideríteni, hogy a megtekintések után hányan tértek be a hirdetők üzleteibe. Ehhez kapcsolódóan a hirdetők egy koppintással elérhető boltkeresőt is beágyazhatnak majd a reklámjaikba, továbbá a nyitvatartási időkhöz hasonló extra információkat is képesek lesznek megjeleníteni az érdeklődők számára.



A Facebook állítása szerint az újfajta statisztika készítése nem fogja sérteni a felhasználók magánszféráját, ugyanis a hirdetők nem lesznek képesek konkrétan azonosítani az üzleteikbe betért felhasználókat, kizárólag számokat, statisztikai adatokat fognak látni belőlük. Természetesen maga a Facebook felhasználhatja a begyűjtött információkat a relevánsabb hirdetések megjelenítéséhez, a privát szférájukra érzékenyeknek érzésünk szerint inkább emiatt érdemes aggódniuk.


A Facebook újítását nem szívlelő felhasználók a mobilkészülékeik helymeghatározási funkciójának kikapcsolásával, vagy a mobilalkalmazásának eltávolításával tudják majd letiltani a követést.


(Forrás: Endgadget, Facebook, Wired)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.