Hirdetés

Hétfőn robbant a PayPal-bomba



|

A fizetési szolgáltató óriási sikerrel vált ki az eBay-ből.

Hirdetés

Újabb céggel bővült a NASDAQ portfóliója, hétfőtől kezdve már PayPal-részvényekkel is kereskedhetnek a Wall Street cápái. A vállalatot 1998-ban részben a mindenki által nagyra tartott Elon Musk (Tesla Motors, SpaceX) alapította meg, az eBay négy évvel később 1,5 milliárd dollárért vásárolta fel. Mára a PayPal az első számú alternatív online fizetési rendszerré vált: 203 országban működik, 169 millió aktív felhasználói számlát tart nyilván, tavaly bő 8 milliárd dollár nyereséget termelt. A különálló cégként való tőzsdére lépése (NASDAQ:PYPL) után a PayPal értékét azonnal 50+ milliárd dollárra lőtte be a piac, azaz máris bő 40 százalékkal ér többet eBay-nél.

Hirdetés


Momentán nagyon megy a PayPal szekere, azonban fokozódik a verseny, a MasterCardhoz hasonló klasszikus szolgáltatók mellett új riválisok – mint például az Apple Pay – is a vállalat életére törnek az online fizetési piacon. Éppen ezért is vált ki a PayPal az eBay-ből, ugyanis önálló cégként gyorsabban végre tudja hajtani a versenyképességéhez elengedhetetlen fejlesztéseket, felvásárlásokat, stratégiákat. A mobilfizetés előretörésével a cég nem engedheti meg magának a relatíve lassú döntéshozást.


(Nyitókép: Kārlis Dambrāns)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.