Hirdetés

Hétfőtől gyorsabban átmegy a banki utalás



|

Átlagosan 1 óra alatt megérkezhet a fogadó félhez a pénz.

Hirdetés

A bankok közti pénzmozgásokért felelős GIRO Zrt. közölte, hogy az áprilisban ismertetett terveknek megfelelően most hétfőtől átlagosan felére csökken a bankok közti átutalások esetében a várakozási idő. Ez azt jelenti, hogy 2015. szeptember 7-től kezdődően a belföldi forintátutalási megbízások beküldése után átlagosan olyan 1 óra alatt jóváíródhat a fogadó felek bankszámláján az utalt összeg.

Hirdetés


A GIRO tájékoztatása alapján mindez annak köszönhető, hogy a bankközi átutalások hétfőtől 5 helyett már 10 ciklusban kerülnek feldolgozásra. Ezen felül a feldolgozás az eddiginél 1 órával korábban, reggel 7:30-kor megkezdődik. További jó hír, hogy tranzakciók beküldésére rendelkezésre álló idő fél órával 17:00-ra tolódik ki.


"A ciklussűrítés révén megnő a beérkező jóváírásokból napon belül lebonyolítható fizetések száma, ezáltal tovább javulhat a vállalati szektor folyószámla gazdálkodásának hatékonysága. Továbbá a rövidebb átfutási időnek köszönhetően a banki átutalással történő fizetés egyre több helyzetben jelenthet kedvező alternatívát a készpénzfizetéssel szemben a lakossági ügyfelek körében is" - olvasható a Giro Zrt. még áprilisban kiadott tájékoztatásában.


(Nyitókép: frankleleon)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.