Hirdetés

Hogy néz ki a másodperc billiomod része alatt készült fotó?



|

Meg lehet örökíteni a fényt is akár? Harold E. Edgerton, az MIT elektromérnöke villanólámpákat kezdett el használni azóta nevezetessé vált fotográfiák elkészítéséhez. Mára ez a rendszer elképesztő eredményeket ért el.

Hirdetés

Az MIT médialaboratóriumának munkatársai most egy ultragyors képalkotó rendszert használnak arra, hogy megörökítsék a fényt, amint áthalad folyadékon és tárgyakon: a felvétel kevesebb mint két billiomod másodperc alatt készül. A projekt egy hóbortos ötletből indult ki. Ramesh Raskar kutatásvezető ugyanis azt akarta megnézni, hogy mi van a sarkon befordulva a kanyaron túl. Úgy tervezte, hogy a visszaverődő fény adataiból számítja ki, mi történik olyan helyeken, amelyek egyébként nem látszanak.

Hogyan lehetséges ez? Kiderül a Computerworld cikkéből, kattints ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.