Hirdetés

HP PS C8180 beépített DVD íróval



|

Olyan multifunkciós eszközzel állt elő a HP, amely még a CD/DVD-re való archiválást és lemezcímkézést is elvégzi.

Hirdetés

Túllép a fotó multifunkciósok átlagos szolgáltatáskörén a PhotoSmart C8180. Felvonultatja az olyan szokásos szolgáltatásokat, mint a nyomtatás, másolás, lapolvasás, memóriakártyáról való nyomtatás, ugyanakkor olyan eszköz, mely nem csak a számítógépes munkát, hanem az önálló használatot is kiterjeszti. A képek nyomtatásától, digitális reprodukción, szerkesztésen és optimalizáláson át az archiválásig minden elvégezhető vele önállóan.

 

 

hpps8180_.jpg

 

 

Komplett pécé a nyomtatóban


A PhotoSmart C8180-nal még a nagymamának is komoly esélye van arra, hogy kihasználja a digitális fényképezés lehetőségeit. Nem kell értenie a számítógéphez, de még alap angol nyelvtudásra sincs szüksége, a teljesen honosított nagy méretű érintőképernyő kezelése magától értetődő, még oktató videókat is tartalmaz.

 

 

lcd.jpg

 

 

Kreatív projekteket (fotóalbum, CD/DVD LightScribe címke, panorámafotó, tárcafotó, igazolványkép, videóból pillanatképek) állíthatunk össze. A kártyaolvasóról, a nyomtató CD/DVD meghajtójába helyezett lemezről vagy USB meghajtóról csak ki kell választanunk az alapanyagokat és néhány opciót. Archiválhatunk is memóriakártyáról vagy USB háttértárról közvetlenül CD-re és DVD-re, akár számítógép használata nélkül, igaz, egy DVD elkészítése egy órát is eltarthat. Ha megtelt a lemez, érdemes feliratozni, ehhez csak megfordítva be kell helyezni a beépített DVD íróba és az érintőképernyőn bevinni a szöveget. A DVD író használható USB kapcsolaton át pécéről is a mellékelt Roxio szoftvercsomaggal, a Lightscribe címkéző funkciót is beleértve.

 

 

disktray_.jpg

 

 

 

Alapállapotban automatikus javításon esnek át fotóink, ami különösen jót tesz a mobiltelefonnal készült képeknek. Külön nyomógombot kapott a vörös szemek utólagos eltávolítása, ez az automatikus funkció van olyan jó, mint más hasonló készülékeké, de így sem mindig jár sikerrel.

 


A lapolvasás tekintetében kapunk hálózati támogatást, de itt sem kell feltétlenül a pécére hagyatkoznunk. Filmet/diát vagy akár papírképet is képes önállóan beszkennelni a készülék és elmenteni memóriakártyára vagy USB meghajtóra is, illetve a helyi hálózatra. Készíthetünk papír reprodukciót film vagy papír alapú fotóról és persze sima dokumentum másolatokat is. Jópofa lehetőség a minimális festékigényű vonalazott űrlap (kotta, jegyzet, labirintus) nyomtatása.

 

 

Mind Wi-Fi, mind Bluetooth kapcsolatra alapkiépítésben képes a készülék, így nem kell átkábeleznünk a lakást, ha illeszteni szeretnénk otthoni hálózatunkhoz, illetve fél perc alatt kinyomtathatunk egy telefonnal lőtt fotót.

 


Hat alapszín befelé és kifelé is

 


Erő is jár az ügyességhez, gyors, 4800×1200 dpi felbontású nyomtatómű és minőségi, hat kockás filmcsík és négy keretes dia olvasására is alkalmas lapolvasó modul adja a hardver alapokat. Nem csak a gyakorlatban is takarékos nyomtatómű dolgozik hat külön tintapatronnal, de a lapolvasó is hat alapszínből állítja össze a képet, ami teljesebb színeket ad, mint a hagyományos szkennerek. A vízfesték alapú tintákkal nagyon jó fotóminőséget érhetünk el és egy 10×15-ös fotó (HP Advanced Photo Paper médiára, normál módban) akár 18 másodperc alatt is elkészülhet. Normál papíron is megfelelő, kontrasztos dokumentumokat készíthetünk, nem csak fotókhoz használható a rendszer.

 

 

lcd2.jpg

 

 

Természetesen mindent, amit a C8180 tud elvégezhetünk egy PC-vel, nyomtatóval és szkennerrel -- ha szeretünk pepecselni (a mellékelt szoftverekkel erre is meg van a lehetőségünk). A C8180 olyan munkatársak és családtagok számára is jobban kiaknázhatóvá teszi a digitális fényképezés előnyeit, akik idegenkednek a számítógéptől. Sok időrabló telepítgetést, hibaelhárítást és magyarázást spórolhatunk meg vele otthon de akár egy kisebb irodában is, miközben csúcsminőségben dolgozhatunk.

 

Névjegy

Termék: HP Photosmart C8180

Forgalmazó: HP Magyarország Kft.

Ár: 112 990 Ft

Web: katt ide

 

 

 

Adatok

 

 

  • USB 2.0, Ethernet, Wi-Fi és Bluetooth csatlakozás
  • 8,9 centiméteres érintőképernyő
  • Legfeljebb 33/34 színes/monokróm oldal nyomtatása percenként
  • CF, xD, SD/MMC, SDHC, HDMMC, MMCPlus, MS, MS Pro, MS Duo, MS Pro Duo kártyaolvasó
  • Önálló fotónyomtatás- és szerkesztés, beépített vörös szem eltávolító
  • Beépített CD/DVD író
  • LightScribe lemezcímkézés
  • 448×392×216 milliméteres méretek
  • Roxio és HP szoftvercsomag (DVD írás és címkézés, OCR, fénykép rendszerező- és szerkesztő)
  • Nyomtatási költség 65 Ft/fotó (150 lapos HP Photo Value Pack, Advanced Photo Paper)

 

 

 

Értékelés

 


HP Photosmart C8180

Előny: Kimerítő tudás, vezeték nélküli kapcsolat, honosított érintőképernyő, kiváló minőség

Hátrány: Felső árkategória, önállóan nagyon lassan archivál CD-re vagy DVD-re

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 5

Ár/Érték: 4,5

 

 

 

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.