Hirdetés

Így mentenék meg az okostelefonozó zombigyalogosokat



|

Hollandiában az egyik városban fényjelző csíkokat építenek a járdába - ezeket az okostelefonozó gyalogosok is észreveszik.

Hirdetés

Új típusú forgalmi jelzőlámpát tesztelnek a holland Bodegravenben: a cél az, hogy az okostelefonjaikba merült gyalogosokat ne érje baj a kereszteződésekben. 

Hirdetés

A projekt keretében beágyazott LED-es fénycsíkokat építenek a járdába. Ezzel szemvonalba kerül a jelzőlámpa mindenkinek, akit leköt a telefonja. A piros és a zöld fények szinkronban vannak a forgalmi lámpákkal, nappal és éjjel egyaránt láthatóak. Egyelőre egyetlen kereszteződésben telepítettek ilyet, iskolák mellé. 

A városi képviselőtestület szerint az emberek figyelmét egyre jobban elterelik az okostelefonok: közösségi hálózatok, játékok, üzenetküldők és zenék. Mindez a forgalomra fordított figyelem árán történik. A trendet nem tudják könnyen megfordítani, de készülhetnek rá. 

A HIG Traffic Systems azt reméli, hogy az elképzelés siker lesz, és máshová is telepíthet hasonlót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.